ST har snott Tomas P:s idé

Kolla här, Tomas Pålsson!!! ST har snott din briljanta idé att publicera önskelistan på nätet!!
Du var ju faktiskt först, så det så!  :o)


Jag släpper in ljuset

Nu sitter mitt vackra ljusinsläpp på plats! Blev det inte kanonfint??
Borta är den förfulande träskivan, som satt där och hindrade ljuset från att komma in i hallen. Jag funderar hur i allsindar HSB tänkte när de byggde... Jag slår vad om att det var en karl som ritade husen.
Nu har jag emellertid korrigerat herr arkitektens misstag. Ljuset flödar in genom många fönster och reflekteras mot ljusa väggar och flera speglar. Resultatet är harmoni, ro, trivsel och lugn. Jag älskar min lägenhet!!! Jag älskar mitt hem!!!!!Här syns texten bra, men är ändå inte alltför iögonfallande. Mycket lyckat, tycker jag!

Min kreativa dotter

Kolla in den här videon, som min duktiga och kreativa dotter Märta-Li har gjort! Den är så himla, himla bra!!! Snacka om starkt budskap!!! Hennes bildval tillsammans med Melissa Horns text och musik - WOW!!

Se och bli berörd!!!Mitt fina ljusinsläpp

Kolla här vilket fint fönster jag gjort!! Här står det på min tavellist för att lacken ska torka, men sen ska det sättas in ovanför köksdörren som ett s.k. ljusinsläpp.

Allt som behövdes för att skapa den var en enkel glasskiva, självhäftande bokstäver, lite självhäftande bok/kartplast, en sprayflaska "frostat glas-lack" från Biltema och lite tålamod. Jag klippte helt sonika ut blommor, knoppar, remsor och mängder av blad i olika storlekar. Sen var det bara att ge sig hän åt klistrandet. Skitkul var det!!Texten betyder ungefär:

Dei gratia = tack vare Gud eller av Guds nåd

Non plus ultra = oöverträffad

Alltså: Tack vare Guds omtanke och försorg, blev min lägenhet så himla perfekt att den bara inte kunde ha blivit bättre hur mycket vi än hade försökt. (Eller var det kanske så att det var jag, som blev skapad så himla bra, att jag inte kunde ha blivit bättre...?  ;o)  )Jag är i alla fall helnöjd med mitt fina fönster och känner mig såååå duktig som gjort det helt själv.  :o)
My sweet home

Jag bara äääälskar min lägenhet! Det känns så himla bra och jag kommer att trivas så fantastiskt bra! Det blir så ljust, harmoniskt och trivsamt. Jag längtar tills jag får flytta in!
Här är lite blandade bilder av mitt ljuvliga hem. Se och njut!Här är lunchfikat framdukat till pappa och mig.De vackra och stilrena dörrknopparna i porslin är ifrån Indiska. De blev liksom pricken över i:et i min hall -- den lilla, men viktiga detaljen, som tog udden av de stramt vita, moderna Ikeaskåpen och gav hallen en lite feminin touch.Vit hatthylla och hängare ifrån Rusta. Fint, fint...Mitt underbart vita kakel, som min snälle och händige pappa satt åt mig. Tack, rare pappa, för det!!!Kolla va' snyggt! Stramt, vitt, lättstädat, läckert, modernt och vilsamt för ögat...Fläktkåpans stålkant ger den en lite exklusiv och tuff touch, som jag gillar... och dess mjuka rundade form tar liksom udden av det stramt ståliga. Perfekt!Vad kan man göra annat än leende sucka...?Mina vita ugnar... Kommentarer överflödiga.  :o)Min induktionshäll, som äntligen, efter tusen sorger och bedrövelser nu sitter där den ska och fungerar skitbra!!! Vänta bara tills jag får hit mitt husgeråd!! Då ska här lagas mat!Härlig häll med slide control -- s.k. direkt touch. Mycket användarvänlig och lätt att begripa sig på. Perfekt!!!Min härliga matplatsvägg med sina tavel/boklister, den ljusa bänkskivan på de vita skåpen och ett kanelljus som avger sin underbara doft.Boken på listen kom med posten i måndags. En härligt uppmuntrande vinst ifrån en utlottning i ST.Levande ljus -- denna årstid går det åt mängder av såna hos mig. Jag har inte kunnat låta bli att elda dem, trots att vi ju stått mitt i renoveringen. Och doftljus med kanel, nejlikor o dylika dofter, är verkliga favoriter.
Timeruret på min ugn. Kan kopplas till skinktermometern eller bara användas som äggur.Både snygg och praktisk.Min älskade kristallkrona -- gnistrande ren och jättevacker!På fönsterbrädan av samma material som bänkskivorna (min pappa har gjort den), har jag satt ett litet helgfynd från Fyndlagret -- 15 kronor kostade den lilla blomkrukan, i vilken jag har bespetsat mig på en liten hyacint. Hyacinter är nämligen den allra härligaste doften på hela julen. Jag älskar den doften!!Min underbart orangea rönn utanför vardagsrumsfönstret. Jag älskar den och vill inte ta ner den, men den står mitt i det som ska bli altan nästa sommar. Jag ska kolla med nån trädgårdskunnig, ifall man inte kan flytta den och ändå få den att överleva. Annars får jag kanske bygga altanen runt den istället.Vackert hängande handtag -- de sitter på mina sovrumsgarderober.Min jättefina tvättmaskin kommer snart att kopplas in på sin plats i badrummet.Den är urfin och jag blir glad varenda gång jag ser den, där den står ute i hallen. Larvigt kanske, men det bjuder jag på. Jag älskar min superfina, härliga tvättmaskin och gläds jättemycket åt den!!!Det visade sig, att min storebror har användning för en duschhörna. Vad kunde vara bättre, när jag hade en jättefin sån som jag inte ville ha? Herrarna Melander monterade sålunda ned den av mig ratade hörnan, vilken sedan raskt forslades över till broder Pär, där den ska få göra tjänst i deras fina villabadrum. Där kommer den att passa jättebra. Det känns också bra att kunna få ge tillbaka något till storebror, som hjälpt mig så mycket under den här renoveringen. Alla nöjda, alla glada!  :o)Här kommer istället att monteras upp en glasvägg med stång för draperi. Då får jag fritt golvutrymme och badrummet blir så där härligt lättstädat som jag vill ha det. Underbart!!! Och till höger om duschen ska sedan min söta lilla tvättmaskin få stå.

Jaa, är det undra på att man längtar tills det är dags att flytta in..?
Här, Tomten, är min lista!

Tusen tack, Tomas Pålsson, för idén att lägga ut en önskelista här på bloggen! Vilken kanonbra grej!!!

Notera att jag medvetet väljer att skriva en önskelista och inte årets, eftersom jag aldrig tidigare skrivit nån. (Alla som känner mig vet att jag får ångest av julklappar och födelsedagspresenter.) Men nån gång ska va' den första, tänkte jag.
Sagt och gjort:

Kära Jultomten!
Här är min allra första önskelista!
(För visst läser väl Tomten bloggar..???)Underbart! Vackert! Bara vill ha!!! Ett vitt diskställ i nostalgistil. Vanvettigt vackert, eller vad tycker du, Tomten? Skulle väl vara precis hur underbart som helst i mitt vita kök? Jag hoppas du också tycker det, för jag vill jättegärna ha ett sånt!!


En schysst gran bara måste man ju ha. Fy rackarn för de där spinkiga plastiga Rusta-granarna!
Här har jag hittat en 180 cm hög, vackert grön, jättetät, verklighetstrogen konstgjord gran. Fin va?? Emellertid klarar min börs absolut inte av de dryga 1300 kronor den kostar, så sätter jag den på listan till dig, Tomten! Okej?

Samma sak med tv-bänken. Denna är ju helt perfekt för min "tjock-TV" - vit och blott 1 m bred - och har utrymme för både video och dvd. Men priset får ju håret att rakna. Alltså önskar jag den av dig, Tomten, för din verksamhet påverkas säkert inte av finanskrisen.  
Vill ha!!!! Ett vitt tallriksställ, som också funkar som fruktfat m m. Det skulle sannerligen pryda sin plats på min bänk bortanför matbordet! Det önskar jag mig också, Tomten!!!

En telefonsvarare!! Åh, snälla, snääääälla Tomten, ge mig en telefonsvarare! Jag har saknat min maskin, sen den gick till de sälla jaktmarkerna för nåt år sedan. Det var så trevligt att mötas av en liten skarpt lysande siffra, när man kom hem. Nån hade ringt!!! Nån hade pratat in ett meddelande!!!!!! Det var nästan som att ha ett husdjur.  :o)
Och snälla, rara Tomten, kan jag få en liten, liten, vit stereo? Jag saknar såååå möjligheten att lyssna på musik och talböcker. Min laptop har inte så bra ljud, att jag kan lyssna medan jag städar, lagar mat eller stökar därhemma. Musik får mig på så himla bra humör och talböcker är så enormt trevliga att lyssna till. Snäääälla, Tomten....?!!!!


Dynor till stolarna önskar jag mig förstås också! Mina gamla var så slitna och illa medfarna att jag kastade dem när jag flyttade. Linnefärgade eller brunbeigemelerade dynor önskar jag mig alltså!  City Gross har urfina, fast de finns förstås inte på bild och affären har slut på dem. Kan Tomten möjligen hitta dem ändå?


Och ett par riktigt lyxigt fina, varma handskar!!! Snälla Tomten, kan jag få ett par såna? Jag äger bara ett enda par handskar och de har några år på nacken, så de ser verkligen inget vidare ut...  :o(

Ängeln "Courage" önskar jag mig också! Flera har sagt att den är jättelik mig och jag håller nog med dem -- hon påminner mig faktiskt lite ut om mig själv. Tycker inte du, Tomten, att en Courage-ängel som uppmuntran och inspiration vore bra att ha?

Den här vackra underbara stegen önskar jag mig, Tomten!!! Skulle den inte vara fantastisk i mitt hem? Jag saknar ju nattduksbord, så den här vore ett kanonbra tillskott! Man kan ju ha den som piedestal också, så den är ju mycket praktisk och användbar, eller hur? Vad säger du, Tomten..?


Vackra, skira, åtråvärda ljusmanschetter i glas!!! Snälla rara Tomten, låt mig få minst fem såna till min kristallkrona!!! De blå jag köpte tillsammans med själva kristallkronan för tolv år sedan, har successivt gått sönder en efter en, så nu droppar stearinet ner på bordet. 
En vit säng utan fotgavel. Åh, Tomten, en sån skulle jag så himla gärna vilja ha, för då kommer mitt fullkomligt underbara gröna överkast från Indiska, att se fullkomligt fantastiskt ut. Jag har ju aldrig tidigare haft ett helt nytt överkast, som jag själv fått välja, så det känns alldeles otroligt nytt, ovant och jättelyxigt!Sist, men absolut inte minst, Tomten, önskar jag mig den här adventsstaken! Den har jag önskat mig i över tio år, men aldrig haft råd att köpa. Den är så himla skojig, uppmuntrande och humörhöjande! Jag bara älskade den direkt då jag för första gången såg den nere på Järnia! Det var sannerligen kärlek vid första ögonkastet!!!! Den är ljuvlig!!! Snälla, Tomten, kan jag få en sån?

Tusen julklappstack på förhand från,


Åsa E Melander, Sundsvall


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Jaa, det var min allra första önskelista. :o)
Då jag aldrig tidigare skrivit nån, är jag förstås lite ovan, men jag hoppas jag formulerat mig korrekt och önskat, sånt som även du, Tomten, ser som vettiga klappar.


Nu är'e snart klart!

Nu ni! Nu har det hänt grejer, ska jag säga!!! Check it out!!Min matplats igen. Nu har kristallkronan kommit på plats och då känns det ännu mer "hemma".
Här är min skitläckra dörröppning in till sovrummet. Den har ledspottar i överkant, vilka kommer att belysa ett skirt vitt draperi/gardintyg. Ursnyggt!! Idén är i grunden Pärs -- jag har bara designat den. Tack käre bror för uppslaget!! Jag har den absolut snyggaste dörröppningen i nedre Norrland!!
Så här ser min fullständigt underbara och unika dörröppning in till sovrummet ut, när taklampan är släckt. Läckert va?

Mina läckra retro fönsterbrädor av marmor i det lilla vardagsrumsfönstret och i sovrummet, är nu rengjorda och åter satta på plats. Fint, va?
Och de maffiga och vackra gamla fönsterbrädorna av marmor till vardagsrumsfönstren fanns kvar -- Bosse, som ägde lägenheten från början, hade sparat dem nere i källarförrådet. Detta gjorde mig förstås jätteglad, för jag tycker verkligen att de är urtjusiga och pryder sin plats!!
Här håller pappa och Pär på med de sista listerna runt dörröppningen mellan kök och vardagsrum.
Från vardagsrummet syns mina vackra, helhöga garderobsdörrar av spegelglas.
Här syns mina härliga garderobsdörrar -- till vänster av spegelglas och till höger de gräddvita. Jag är så himla nöjd!!!!!!! 

Tänk er att jag ligger och läser på min säng -- då är detta det jag ser.
Till vänster min härliga vy ut genom sovrumsfönstret. Till höger speglas det lilla vardagsrumsfönstret i mina garderobsdörrar av spegelglas. Härligt, va??!! Jag bara älskar det!!!!!!!


RSS 2.0