My sweet home

Jag bara äääälskar min lägenhet! Det känns så himla bra och jag kommer att trivas så fantastiskt bra! Det blir så ljust, harmoniskt och trivsamt. Jag längtar tills jag får flytta in!
Här är lite blandade bilder av mitt ljuvliga hem. Se och njut!Här är lunchfikat framdukat till pappa och mig.De vackra och stilrena dörrknopparna i porslin är ifrån Indiska. De blev liksom pricken över i:et i min hall -- den lilla, men viktiga detaljen, som tog udden av de stramt vita, moderna Ikeaskåpen och gav hallen en lite feminin touch.Vit hatthylla och hängare ifrån Rusta. Fint, fint...Mitt underbart vita kakel, som min snälle och händige pappa satt åt mig. Tack, rare pappa, för det!!!Kolla va' snyggt! Stramt, vitt, lättstädat, läckert, modernt och vilsamt för ögat...Fläktkåpans stålkant ger den en lite exklusiv och tuff touch, som jag gillar... och dess mjuka rundade form tar liksom udden av det stramt ståliga. Perfekt!Vad kan man göra annat än leende sucka...?Mina vita ugnar... Kommentarer överflödiga.  :o)Min induktionshäll, som äntligen, efter tusen sorger och bedrövelser nu sitter där den ska och fungerar skitbra!!! Vänta bara tills jag får hit mitt husgeråd!! Då ska här lagas mat!Härlig häll med slide control -- s.k. direkt touch. Mycket användarvänlig och lätt att begripa sig på. Perfekt!!!Min härliga matplatsvägg med sina tavel/boklister, den ljusa bänkskivan på de vita skåpen och ett kanelljus som avger sin underbara doft.Boken på listen kom med posten i måndags. En härligt uppmuntrande vinst ifrån en utlottning i ST.Levande ljus -- denna årstid går det åt mängder av såna hos mig. Jag har inte kunnat låta bli att elda dem, trots att vi ju stått mitt i renoveringen. Och doftljus med kanel, nejlikor o dylika dofter, är verkliga favoriter.
Timeruret på min ugn. Kan kopplas till skinktermometern eller bara användas som äggur.Både snygg och praktisk.Min älskade kristallkrona -- gnistrande ren och jättevacker!På fönsterbrädan av samma material som bänkskivorna (min pappa har gjort den), har jag satt ett litet helgfynd från Fyndlagret -- 15 kronor kostade den lilla blomkrukan, i vilken jag har bespetsat mig på en liten hyacint. Hyacinter är nämligen den allra härligaste doften på hela julen. Jag älskar den doften!!Min underbart orangea rönn utanför vardagsrumsfönstret. Jag älskar den och vill inte ta ner den, men den står mitt i det som ska bli altan nästa sommar. Jag ska kolla med nån trädgårdskunnig, ifall man inte kan flytta den och ändå få den att överleva. Annars får jag kanske bygga altanen runt den istället.Vackert hängande handtag -- de sitter på mina sovrumsgarderober.Min jättefina tvättmaskin kommer snart att kopplas in på sin plats i badrummet.Den är urfin och jag blir glad varenda gång jag ser den, där den står ute i hallen. Larvigt kanske, men det bjuder jag på. Jag älskar min superfina, härliga tvättmaskin och gläds jättemycket åt den!!!Det visade sig, att min storebror har användning för en duschhörna. Vad kunde vara bättre, när jag hade en jättefin sån som jag inte ville ha? Herrarna Melander monterade sålunda ned den av mig ratade hörnan, vilken sedan raskt forslades över till broder Pär, där den ska få göra tjänst i deras fina villabadrum. Där kommer den att passa jättebra. Det känns också bra att kunna få ge tillbaka något till storebror, som hjälpt mig så mycket under den här renoveringen. Alla nöjda, alla glada!  :o)Här kommer istället att monteras upp en glasvägg med stång för draperi. Då får jag fritt golvutrymme och badrummet blir så där härligt lättstädat som jag vill ha det. Underbart!!! Och till höger om duschen ska sedan min söta lilla tvättmaskin få stå.

Jaa, är det undra på att man längtar tills det är dags att flytta in..?
Kommentarer
Postat av: Fia

Vad fint du har fått det i din nya lägenhet!

2009-11-12 @ 09:38:55
Postat av: Jesper

För mig verkar det redan som du har flyttat in =) Allt ser ju klart ju...fast ioförsig så har du inte fotat nåt i vardagsrummet men ändå! =)Kram kramP.s Du får flytta in snart så jag kan kramas med Åsa och träffa henne igen =( d.s

2009-11-12 @ 10:58:38
Postat av: Mamsen

Jajamensan Fia - finfint blir det! :o)Och näe Jesper, jag har inte flyttat in - absolut inte! Men det börjar närma sig. Jag ska bara gå runt med lilla rollern och måla där man (karlarna) råkat göra märken på väggarna. Sen ska några lister målas, en glasruta sättas upp ovanför köksdörren, gardinstänger sättas upp och parkettgolvet göras rent o behandlas... SEN är det dags att flytta in!!! Och DÅ kan vi fika o mysa!!!

2009-11-12 @ 23:06:18
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Märta-Li

Gu vilka fina bilder, vad duktigt du är på att fotografera, precis såna bilder som jag vill ta men aldrig lyckas ;) Du skulle haft en bättre kamera!!! Hmm...kanske är nån inställning som e fel bara. Får läsa manualen. Jag såklart inte du, eftersom du öppnar inte ens en ;)

2009-11-13 @ 13:38:00
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Tomas P

Vackert!!Och fläktkåpan är ju helt... underbar... :) Gillar't!

2009-11-13 @ 15:12:05
URL: http://tomasfotograferar.blogspot.com
Postat av: Mamsen

Jojo - nog kan man fast man börjar bli till åren! ;o) Kul att du gillar'et!

2009-11-13 @ 18:50:45
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0