Här, Tomten, är min lista!

Tusen tack, Tomas Pålsson, för idén att lägga ut en önskelista här på bloggen! Vilken kanonbra grej!!!

Notera att jag medvetet väljer att skriva en önskelista och inte årets, eftersom jag aldrig tidigare skrivit nån. (Alla som känner mig vet att jag får ångest av julklappar och födelsedagspresenter.) Men nån gång ska va' den första, tänkte jag.
Sagt och gjort:

Kära Jultomten!
Här är min allra första önskelista!
(För visst läser väl Tomten bloggar..???)Underbart! Vackert! Bara vill ha!!! Ett vitt diskställ i nostalgistil. Vanvettigt vackert, eller vad tycker du, Tomten? Skulle väl vara precis hur underbart som helst i mitt vita kök? Jag hoppas du också tycker det, för jag vill jättegärna ha ett sånt!!


En schysst gran bara måste man ju ha. Fy rackarn för de där spinkiga plastiga Rusta-granarna!
Här har jag hittat en 180 cm hög, vackert grön, jättetät, verklighetstrogen konstgjord gran. Fin va?? Emellertid klarar min börs absolut inte av de dryga 1300 kronor den kostar, så sätter jag den på listan till dig, Tomten! Okej?

Samma sak med tv-bänken. Denna är ju helt perfekt för min "tjock-TV" - vit och blott 1 m bred - och har utrymme för både video och dvd. Men priset får ju håret att rakna. Alltså önskar jag den av dig, Tomten, för din verksamhet påverkas säkert inte av finanskrisen.  
Vill ha!!!! Ett vitt tallriksställ, som också funkar som fruktfat m m. Det skulle sannerligen pryda sin plats på min bänk bortanför matbordet! Det önskar jag mig också, Tomten!!!

En telefonsvarare!! Åh, snälla, snääääälla Tomten, ge mig en telefonsvarare! Jag har saknat min maskin, sen den gick till de sälla jaktmarkerna för nåt år sedan. Det var så trevligt att mötas av en liten skarpt lysande siffra, när man kom hem. Nån hade ringt!!! Nån hade pratat in ett meddelande!!!!!! Det var nästan som att ha ett husdjur.  :o)
Och snälla, rara Tomten, kan jag få en liten, liten, vit stereo? Jag saknar såååå möjligheten att lyssna på musik och talböcker. Min laptop har inte så bra ljud, att jag kan lyssna medan jag städar, lagar mat eller stökar därhemma. Musik får mig på så himla bra humör och talböcker är så enormt trevliga att lyssna till. Snäääälla, Tomten....?!!!!


Dynor till stolarna önskar jag mig förstås också! Mina gamla var så slitna och illa medfarna att jag kastade dem när jag flyttade. Linnefärgade eller brunbeigemelerade dynor önskar jag mig alltså!  City Gross har urfina, fast de finns förstås inte på bild och affären har slut på dem. Kan Tomten möjligen hitta dem ändå?


Och ett par riktigt lyxigt fina, varma handskar!!! Snälla Tomten, kan jag få ett par såna? Jag äger bara ett enda par handskar och de har några år på nacken, så de ser verkligen inget vidare ut...  :o(

Ängeln "Courage" önskar jag mig också! Flera har sagt att den är jättelik mig och jag håller nog med dem -- hon påminner mig faktiskt lite ut om mig själv. Tycker inte du, Tomten, att en Courage-ängel som uppmuntran och inspiration vore bra att ha?

Den här vackra underbara stegen önskar jag mig, Tomten!!! Skulle den inte vara fantastisk i mitt hem? Jag saknar ju nattduksbord, så den här vore ett kanonbra tillskott! Man kan ju ha den som piedestal också, så den är ju mycket praktisk och användbar, eller hur? Vad säger du, Tomten..?


Vackra, skira, åtråvärda ljusmanschetter i glas!!! Snälla rara Tomten, låt mig få minst fem såna till min kristallkrona!!! De blå jag köpte tillsammans med själva kristallkronan för tolv år sedan, har successivt gått sönder en efter en, så nu droppar stearinet ner på bordet. 
En vit säng utan fotgavel. Åh, Tomten, en sån skulle jag så himla gärna vilja ha, för då kommer mitt fullkomligt underbara gröna överkast från Indiska, att se fullkomligt fantastiskt ut. Jag har ju aldrig tidigare haft ett helt nytt överkast, som jag själv fått välja, så det känns alldeles otroligt nytt, ovant och jättelyxigt!Sist, men absolut inte minst, Tomten, önskar jag mig den här adventsstaken! Den har jag önskat mig i över tio år, men aldrig haft råd att köpa. Den är så himla skojig, uppmuntrande och humörhöjande! Jag bara älskade den direkt då jag för första gången såg den nere på Järnia! Det var sannerligen kärlek vid första ögonkastet!!!! Den är ljuvlig!!! Snälla, Tomten, kan jag få en sån?

Tusen julklappstack på förhand från,


Åsa E Melander, Sundsvall


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Jaa, det var min allra första önskelista. :o)
Då jag aldrig tidigare skrivit nån, är jag förstås lite ovan, men jag hoppas jag formulerat mig korrekt och önskat, sånt som även du, Tomten, ser som vettiga klappar.


Kommentarer
Postat av: Tomten

Hej Åsa!

Tack för din önskelista. Jag är säker på att du kommer att bli nöjd med de julklappar som jag kommer med. Fortsätt att vara snäll mot nära, kära, äldre och djur. Och försök, fast de kan vara en utmaning, att inte reta upp dig på språkmissbrukare och trötta kassörskor. Du vet väl att Tomten ser och hör allt. Många tidiga julkramar från... Tomten

2009-11-08 @ 17:47:33
Postat av: Mamsen

Oh, men Tomten!!! Tänk att DU läst min blogg!! Redan!!!!!! Va' gla' ja' blir!!! Tack för det, Tomten!

Självklart ska jag fortsätta göra mitt bästa, för att behandla alla väl -- och det förstås även trötta kassörskor!! Språkmissbrukare - speciellt i form av språkligt undermåliga journalister, insändarskribenter och politiker - kan jag emellertid, vilket jag djupt beklagar, inte lova att lyckas behandla tålmodigt eller överseende. :o(Glada höstkramar tebax!!Ps. Jag måste passa på att säga, att min önskelista inte är seriös i det avseendet, att jag absolut inte på allvar önskar att få sakerna på den. Jag vill förstås ha dem, men jag varken vill eller förväntar mig, att nån ska ge mig dem. Att drömma om dem och önska mig dem, är glädje nog tycker jag. Ds.

2009-11-08 @ 20:25:12
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: MarieAnne Lundqvist

Men Åsa var har du hittat så snygga grejer?Är det nordljus måntro eller är det nåt annat företag,diskstället varså ur snyggt och kronan som stod på piedistalen såå läckert skulle va kul at vetaAnnars då har du det bra va fint du får i lägenheten!

2009-11-09 @ 21:44:01
Postat av: Tomas P

Varsågod, Mamsen ;)

Men jag tror du hade en betydligt bättre önskeliste än vad jag lyckades knåpa ihop... Hoppas tomten är med på noterna!

2009-11-09 @ 22:21:06
URL: http://lopec.blogspot.com
Postat av: Märta-Li

Hihi, vilken bra önskelista :D

2009-11-09 @ 23:47:42
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Rudolf (med den röda mulen)

Phew! Vilken tur.

Jag och de andra renarna gick nästan in i väggen när vi såg sängen.

2009-11-09 @ 23:50:00
Postat av: Mamsen

Jaa, Tomas P, så skulle man ju kunna tänka... MEN de som känner mig, vet ju att julafton och julklappar är bland det allra, allra värsta jag vet, så de fattar förstås att detta inte är saker jag önskar att nån annan ska köpa åt mig, utan saker jag på sikt kommer att köpa mig. :o)2009-11-10 @ 08:58:26
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Nämen Rudolf, lilla stackare! Förlåt om jag skrämde slag på dig och de övriga renarna - det var verkligen aldrig min mening. Faktum är ju att önskelistan inte ens är seriöst menad. Jag menar, vem i allsindar önskar sig en säng i julklapp?? Inte nån i vår familj i alla fall, för vi ger verkligen inte julklappar av den kalibern!! Tvärtom!! I år kommer vi att ge billigare än nånsin -- de som inte har en fast och stadig inkomst, kan väl för böveln inte köpa julklappar heller??!! Mina döttrar t ex har ju inga inkomster, så de ger bara till varandra och inte till mig, mormor, morfar, Olof eller nån annan. Det måste finnas rim och reson i julklappandet! Alltså - nån säng kommer ni inte att behöva släpa på, jag lovar!!! Jag sover säkert tio år till i Olofs säng från mitten av 80-talet, så det så! :o)

2009-11-10 @ 09:08:20
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Åh, hejsan Marianne!

Ja visst blir det fint i min lägenhet? Jag bara ÄLSKAR den!!!

De fantastiskt vackra sakerna har jag hittat genom att googla. Diskstället finns i metallfärg på en affär som heter Sirlig i Gamla Stan och även på Vackra Hem (heter affären så?) här i Sundsvall. Kanske kan man beställa det i vitt genom dem..? De har även kronan, som står uppe på stegen.

De övriga sakerna har jag ingen aning om var man hittar. Googla på "stege", "handskar", "vit heminredning" o.dyl. ord, så ska du se vilka fina saker det finns. Man blir sjuuuukt sugen på att shoppa! :o)

2009-11-10 @ 09:17:35
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Hihihi, Märtis, vilken tur att du känner mig och vet att listan, hur bra den än är, verkligen inte är seriöst menad.

Pyss på're!

2009-11-10 @ 09:18:31
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Ida Selin

Vart är allt köpt då?

2009-11-10 @ 23:55:59
URL: http://idaselin.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Det du, Idastumpan, är ju det fina med min önskelista! Jag har absolut ingen som helst aning om var sakerna kommer ifrån. Jag har bara googlat.

Alltså - seriöst, om jag hade velat att folk skulle köpa sakerna på listan åt mig, så hade jag ju dels valt saker till rimliga priser, dels lagt ut var de finns att köpa, eller hur? Listan är ju bara en plojgrej -- ett lustigt sätt att berätta hur jag skulle vilja att mitt hem ser ut om nåt eller några år, när jag haft råd att köpa alla dessa saker... om jag nu nånsin kommer att göra det.

Puss på dej lilla stumperumpan!

2009-11-11 @ 07:56:10
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0