Mitt busskort lever och sprider sig

 
Min busskortsidé 2009 var verkligen inte lätt att få igenom -- inte ens bland de mina i mitt eget parti.
 
 
 Efter många om och lika många men, hade jag dock lyckats få vår partiföreträdare att tända på idén. Han tog sedan upp mitt busskort med de övriga allianspartierna/koalitionspartierna, och sen vet ni ju hur det gick.
 
Mitt busskort, som jag i mina internskrivelser kallade Hundralappen, införlivades i koalitionens Mål- och Resursplan, döptes om till Hundringen och blev sedan en jättestor succée. 
 
Seniorbusskortet har sedan varit på tapeten sååååå många gånger. Ibland för att oppositionen vill ta bort det -- det anses orättvist. Ibland för att något parti vill införa ett liknande busskort för någon annan grupp, t.ex. ungdomar eller arbetslösa. 
 
Idag läser jag i ST, att mitt busskort spridit sig till Timrå kommun. 
 
Läs här nedan eller klicka på länken ovan. 
 
 

Vill införa billigt busskort

 

Inför 100-lappen i Timrå. Det föreslår Henrik Sendelbach (KD) i en motion.

 

Kristdemokraten Henrik Sendelbach tycker att det ska vara billigt att åka buss för pensionärerna i kommunen. Därför har han i en motion ställd till kommunfullmäktige föreslagit att ett likadant system som funnits i Sundsvall sedan augusti 2011 ska införas i Timrå.

 

Det vill säga seniorkortet som populärt kallas 100-lappen.

 

Frågan om ett billigt busskort för Timrås seniorer var uppe i kommunstyrelsen redan i början av 2012 men sedan hände det ingenting. Då var det Kommunala pensionärsrådet i Timrå som lyfte frågan.

 

Nu vill Sendelbach i sin motion att frågan ska tas upp igen och kortet införas i Timrå. Han vill också att det ska gälla för resor mellan Sundsvall och Timrå.

 

Dessutom vill kristdemokraten att det ska utredas om det är möjligt att införa ett ungdomskort med samma pris och villkor.

 

Lars Windh

RSS 2.0