Jag har inte valt detta

(null)

Snälla, förstå att jag verkligen inte har VALT att drabbas av fibromyalgi. 🙏🏼

Jag skulle ge vad som helst för att få byta kropp och därigenom slippa denna oberäkneliga, värkfyllda, osynliga sjukdom. 
Dessvärre är det ju inte möjligt — man kan inte byta kropp — och mot fibromyalgi finns sorgligt nog ingen bot. Det är en livslång sjukdom och det finns tyvärr inte ens mediciner som lindrar symptomen. 😞

Du kan göra mitt lidande något lättare att uthärda genom att skaffa dig kunskap om vad fibromyalgi är. 

När du vet och har kunskap, så blir du automatiskt mer förstående till vad det är jag tvingas uthärda — och det är exakt vad jag behöver.  Din okunskap gör nämligen att du ofta sårar och kränker mig med kommentarer och ifrågasättanden. 

Jag orkar inte uthärda BÅDE sjukdomens all smärta OCH den själsliga smärta som du genom din okunskap orsakar mig. 
Därför vädjar jag till dig att googla och läsa. 🙏🏼💚





Det är skillnad fast det är samma

 
Det är verkligen häpnadsväckande stor skillnad på hur man blir bemött, när man skickar in en text och önskar få den publicerad på en tidnings debattsidor. 


Oftast får man inget svar alls. Ibland får man ett automatiskt svar, som meddelar att de tagit emot mitt mejl, men sedan inget mer. 
Men stundom händer det att man får ett såååå fint och korrekt bemötande. Det har nyss hänt mig och det gjorde mig så glad. 🙏😊😊😊

 

Jag skickade in en debattartikel om den sjuka sjukförsäkringen till ett antal olika tidningar, och fick precis som vanligt väldigt varierande bemötande, MEN från Kommunalarbetaren var verkligen jättestor skillnad. 

 

 

 

Från Kommunalarbetaren fick jag först ett personligt skrivet mejl med tack för min text. information om att den kommer att behöva kortas för att rymmas på deras debattsida och en artig fråga ifall jag vill få korrekturläsa den innan den publiceras.

Sedan fick jag ett andra mejl med informationen att jag skulle få en Trisslott som tack för mitt bidrag till deras debattsida.

Och igår låg det här fina brevet med Trisslotten i min postbox.

 

 

Jag är sååååå nöjd och glad över alltihop, och tackade dem på deras Facebooksida. 😃💖


Jag hittade den

 
Jag är av flera orsaker dagvill. 
Fibro, UMS och PTSD gör att jag glömmer vilken dag det är.
Jag liksom tappar bort hela dagar... de bara försvinner...
Eller gömmer de sig på pin kiv?
Nu har jag i alla fall hittat rätt på fredag. 
Då är det hopp om livet. :D 

När värkligheten kommer ikapp

I årtionden har jag bitit ihop... härdat ut... lett, skrattat och skojat genom värken, nedsättningarna, symptomen och utmattningen. 
"Jag ska klara det den här dagen också", har jag tänkt varenda värkfylld morgon... 
 
Men det finns en bortre gräns för vad jag orkar. Den gränsen nådde jag för andra gången i november 2017. Värken, sjukdomarna och livet kom ikapp mig.
Varför och vad som ledde dit är av mindre vikt... det avstår jag från att orda om.
Jag väljer att tränga in det i ett bakre hörn av mitt medvetande. 
 
 
 
Nu har jag snart varit sjukskriven i två år och dessvärre är jag varken friskare och har inte nämnvärt mycket mer ork eller vaken tid idag. 
 
Försäkringskassans handläggare och FMR (Försäkringsmedicinska rådgivare) la själsligen krokben på mig och jag föll handlöst rakt ner i ett svart hål av desperation, utmattning, depression, värk, symptom, nedsättningar och hopplöshet. 
Varje gång jag tror att jag lyckats kravla mig upp till kanten på hålet igen, så är de där och puttar ner mig. De gör det genom handläggarbeslut och hot om avslag. De hotar mitt liv, min existens, min vardag, mitt hem och min trygghet. Jag kan numera inte ens se Försäkringskassans logga på ett brev i min postbox utan att få hög puls, andnöd, huvudvärk och illamående. 
 
... och hela tiden är det som att dansa en oönskad tango. Jag tror mig bli bättre. Så hör Försäkringskassan av sig och jag kasar bakåt ett par steg. 
 
Allt jag önskar och vill är att bli en pigg, frisk, värkfri och aktiv mänska. Eller att åtminstone för ett par dagar få ledigt från det liv jag lever nu... 

Färg och sexuell läggning smittar inte



... men dumhet kan faktiskt vara smittsamt och måste därför synliggöras, bemötas och bekämpas. 

(null)


Att det faktiskt existerar så okunniga, oinformerade, korkade människor idag — 2019! — förbluffar mig. 

(null)

Applåder och respekt åt alla som vågar och vill kämpa mot sådan okunnig dumhet och FÖR ALLAS LIKA VÄRDE. 🙏🏼🌻💪🏼🏳️‍🌈💙🖤💜💚💛🧡❤️🌈



RSS 2.0