Vill bara gråta åt eländet
Jag upphör aldrig att förvånas över hur fräcka och egotrippade människor det finns...
Någon superegoistisk parkerar-klant med dragkrok kostar mig nu 3000kr i självrisk, plus omaket att både vara utan bil och trasslet med att ha bilen på verkstad.
Kan Kate rädda vårt historiska Heffners?
Dagbladet och ST vet idag att berätta, att allas vår Kate Almroth har fått ett nytt jobb. Hon kommer, skriver de, att koordinera kommunikation och marknadsföringsinsatser kopplade till "Norra Kajen".
Det är med mycket blandade känslor som jag, och många med mig, läser denna nyhet.
Å ena sidan gläds man såklart åt att just Kate får detta viktiga jobb, å andra sidan sticker benämningen "Norra Kajen" i ögonen och skapar djup oro för hur hon kommer att hantera detta.
Förhoppningen är att Kate ska kunna sätta punkt för denna felaktiga och stötande benämning på vårt kära Heffners. Att hon ska lyfta fram det starkt historiska värdet av namnet Heffners och använda detta i marknadsföringen av Sundsvall.
Oron ligger i att hon, av politiker och vinstdrivande företag, ska pressas att använda det förfulande och påhittade "Norra Kajen".
Om det här bara skulle hänga på Kates hjärta för historia och talang för marknadsföring, så vore det sannolikt inga problem -- då skulle vi inte behöva oroa oss för vårt kära gamla Heffners. Emellertid finns, som ni vet, starka och pengasugna krafter i den här lokala soppan, och därmed finns all anledning till oro.
Vi kan bara hoppas och tro att Kate ska våga och orka stå emot - att hon ska lyckas stoppa dessa historieförstörande krafter från att radera Sundsvalls vagga.
Sidensvansar på Bäckebo
En morgon när jag kom gående ned till min p-plats, satt en jättestor flock sidensvansar i en av rönnarna längs gatan. Först såg jag dem inte - det var deras öronbedövande "sång" som gjorde att jag la märke till dem. De kvittrade så högt och ihållande, att jag stannade och blev stående helt fascinerad.
- Det här måste jag filma! tänkte jag.
Så här högt hade jag nämligen aldrig hört sidensvansar låta förut.
Jag vet att min enkla mobilkamera inte riktigt kan fånga hur högt de lät, men visst är de härliga? :D :D
Åsas laktosfria Keso-smörgåstårta
Jag brukar göra en smörgåstårta med Keso, som basfyllning. Den är alltid lika uppskattad och jag har lovat att lägga ut receptet här på bloggen. Tyvärr har jag hittills glömt det eller inte haft tid, men idag blir det av.
På bilden har jag gjort en glutenfri och laktosfri mindre tårta och en större laktosfri med vanligt bröd.
Ingredienser till den mindre storleken för ca 4-6 personer
Skivat bröd av en sort, som du tycker om.
(Det finns gott glutenfritt och färdigskivat bröd att köpa i mataffärernas frysdiskar.)
(Det finns gott glutenfritt och färdigskivat bröd att köpa i mataffärernas frysdiskar.)
Fyllning:
- två burkar laktosfri Keso
- ca 1 dl grädde (beror på hur blöt Keson är) som vispas lätt
- ca 2-3 msk majonnäs (ungefär en rejäl klick med en vanlig sked)
- skivor av (rökt eller kokt) skinka eller kalkon, som har skurits i små bitar
- en riven eller pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar efter smak
- finklippt persilja och dill efter smak
Garnering:
- 2-3 dl grädde
- majonnäs efter smak
- räkor, skinka eller kalkon
- grönsaker efter smak
- dill och persilja
- kokta ägg i halvor eller klyftor
Gör så här:
- Rör ihop fyllningen i en skål. Smaka av, så att du själv tycker att den är god.
- Lägg skivor av brödet på en bricka eller ett fat.
- Bred rejält med fyllning över brödet.
- Lägg brödskivor ovanpå fyllningen.
- Bred fyllning över brödskivorna.
- Lägg brödskivor som "tak" ovanpå fyllningen.
- Vispa grädden till garneringen så att den blir hård.
- Tillsätt majonnäs, men var försiktig, så att det inte blir för stark smak.
Det här ska bara täcka tårtan - inte smaka för mycket. - Bred ut ett lager av majonnäsgrädden över hela tårtan.
Både ovanpå och runt om. - Garnera tårtan med det du gillar i grönsaksväg. Lägg också på räkor, kalkon eller skinka. Ibland garnerar jag också med kokta ägg i klyftor, eftersom det blir matigare och mer mättande så.
Den här smörgåstårtan är, som du ser, jätteenkel att göra och den mår bra av att göras dagen före, vilket är väldigt bekvämt, för då slipper man stå i köket samma dag som gästerna ska komma.