Kan Kate rädda vårt historiska Heffners?

Dagbladet och ST vet idag att berätta, att allas vår Kate Almroth har fått ett nytt jobb. Hon kommer, skriver de, att koordinera kommunikation och marknadsföringsinsatser kopplade till "Norra Kajen".
 
Det är med mycket blandade känslor som jag, och många med mig, läser denna nyhet.  
 
Å ena sidan gläds man såklart åt att just Kate får detta viktiga jobb, å andra sidan sticker benämningen "Norra Kajen" i ögonen och skapar djup oro för hur hon kommer att hantera detta.  
 
Förhoppningen är att Kate ska kunna sätta punkt för denna felaktiga och stötande benämning på vårt kära Heffners. Att hon ska lyfta fram det starkt historiska värdet av namnet Heffners och använda detta i marknadsföringen av Sundsvall. 
Oron ligger i att hon, av politiker och vinstdrivande företag, ska pressas att använda det förfulande och påhittade "Norra Kajen"
 
Om det här bara skulle hänga på Kates hjärta för historia och talang för marknadsföring, så vore det sannolikt inga problem -- då skulle vi inte behöva oroa oss för vårt kära gamla Heffners. Emellertid finns, som ni vet, starka och pengasugna krafter i den här lokala soppan, och därmed finns all anledning till oro. 
 
Vi kan bara hoppas och tro att Kate ska våga och orka stå emot - att hon ska lyckas stoppa dessa historieförstörande krafter från att radera Sundsvalls vagga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0