Mys-knytis i mitt Bäckebo

Igår hade vi ett jättetrevligt mys-knytis hemma hos mig. Det var ett slags "avskedsknytis" för mig och mina "gamla" elever.  
 
Tyvärr, var det några som inte kunde och några som blev sjuka, så vi blev inte fulltaliga, men vi som var här hade det VÄLDIGT trevligt och mysigt!!  :D <3 
 
Vi började med att äta Keso-smörgåstårta och thailändska vårrullar med sweet chili-sås.
Såååå gott och mättande!!! 

Glada, hungriga och mycket välkomna gäster i min soffa!  :D 

 
Sedan fikade vi Usas jättegoda semlor, Milens jättegoda morotskaka och Rudinas frasigt jättegoda wienerbröd. 

Vi hade det sååååå mysigt och trevligt, och jag är JÄTTEGLAD över att de ville komma hem till mig!!!  
:D :D <3 <3 <3 

 
Mina varmhjärtade och härliga gäster hade inte bara med sig bidrag till knytiset, utan också jättefina gåvor till mig. De skämmer bort mig genom att vara sååååå himla goa, omtänksamma och varmhjärtade!  <3 <3 <3 
Här är foton på deras vackra gåvor. 
En jättefin blomma, som jag ska göra mitt bästa för att hålla vid liv.
(Jag är tyvärr jättedålig med blommor och har inga "gröna fingrar".)

Mycket vackra glas-ljusstakar och jag är ju sååå förtjust i glassaker. 

 
En fantastiskt vacker blå vas, som har exakt samma blå färg som min antika klocka och mina antika blå nippertippaskar. En jättevacker urna, eller hur? 
 
Jag ska försöka arrangera om i mitt vardagsrum, så att de vackra blå sakerna får stå tillsammans. Det tror jag blir jättefint!!! 
 
Så här ser min fina gamla klocka och de bägge nippertippaskarna ut. 
De kommer att bli jättefina tillsammans med den vackra vasen!! ❤️❤️❤️
 

 
Jag såg direkt att de mycket vackra glasljusstakarna skulle passa perfekt på tavellisten i mitt vardagsrum. 
Så här såg det ut på tavellisten innan... 
 

... och så här fint blev det med de smäckra glasljusstakarna.  :D
 
När mina kära gäster hade gått, gick jag runt och blåste ut ljusen, för jag är lite nojig när det gäller att lämna levande ljus i rum, där jag inte ska vara. 
Medan jag gjorde det, fick jag ett skov av tacksamhet och "åh, så himla fint jag har det", så jag gjorde en foto-runda i mitt kära Bäckebo. 
 
Här är mina "tacksamhetsbilder": Den vackra urnan fick jag, som ni vet, idag. De vackra långgardinerna har min farmor gjort ända ifrån grunden -- alltså, odlat linet, vävt tyget, sytt gardinerna och sedan broderat dem. De är sålunda en kär gammal familjeklenod för mig. Och gardinkappan är gjord av ett gammalt lakan, som min farmor virkade en vacker spets till och sedan sydde. Lampan i fönstret är av keramik och den har min mormor gjort. 
Mitt kära gamla skåp är från Erikshjälpen och kostade bara 300 kr. Min vackra gamla gungstol är från Fyndlagret och kostade inte heller många hundralappar.
Tja, ungefär så här är det med alla mina saker. De är endera gåvor eller billiga fynd från loppis eller auktioner. 
 
 
Som de här fina sakerna i mitt andra vardagsrumsfönster. Den vackra ljuslyktan med spegel i, har jag fått av Narges, den vackra pottan har jag köpt på loppiset på Hamsta, den stora vita blomkrukan har jag fått av en f.d. granne när hon flyttade och den höga gröna lampan (det är två, men den andra syns inte på bilden) köpte jag på Fyndlagret för massor av år sedan. 

 
Mitt sovrum är samma härliga blandning av gammalt och nytt, fått och ärvt. Jag tycker att jag har såååå mycket att vara tacksam över.  <3 <3 <3 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0