Vegetarisk pastalåda till Ida

Mina två äldsta döttrar har valt ett vegetariskt liv. Den äldsta sedan flera år och den näst äldsta gradvis och successivt under det senaste året. 
Eftersom jag själv aldrig varit nån köttälskare, så passar det här mig utmärkt. Det underlättar också min vardag, eftersom jag är dagmatte till näst äldsta dotterns lilla chihuahua och därför passar på att laga matlådor till henne. Det ger mig motivation att ha nån slags ordning på måltider och kosthållning. 
 
Jag är dessutom fortfarande lika fattig som jag var när barnen växte upp. Det är bara orsakerna och omständigheterna som nu är lite annorlunda, men plånboken är lika mager som då. Därför lagar jag fortfarande mat på samma sätt som då. Alltså, det som mina barn brukar beskriva som:
"Mamma kan ta en enda frukostkorv och göra världens godmiddag för oss, våra gäster OCH matlåda till dagen efter. Det är som fiskarna och bröden i Bibeln"
Jag lagar alltså mat på det som finns hemma och skapar nya rätter utifrån vad dessa ingredienser råkar vara. Jag bara addar det jag råkar ha hemma lite så där på känn och smakar av allteftersom...  
 
Denna gång råkade jag ha pastaskruvar i frysen. De blev över när vi var i fjällen och jag tog såklart hem dem och fryste in dem för att ha till ett senare tillfälle -- som t.ex. nu. 
Jag råkade också ha en påse grönkål i frysen. Nyttigt, näringsrikt och vackert grönt. 
I frysen hittade jag också en påse riven Västerbottenost, vilket är något jag absolut inte gillar. Ida kom med den nån gång för länge sedan och sa att den skulle mögla hemma hos henne, eftersom hon nästan aldrig åt hemma -- bara på jobbet och här hos mig. Kunde jag ta den och använda den till nåt? Jomen absolut! Jag rev den och stoppade den i frysen. Och idag kom den till användning. 
I kylen hade jag en liten bit kvar av en "burkost". Alltså, en mjuk vit ost som ligger i saltlake. Den kom väl till pass i den här pastalådan. 
 
Här är bilder på det jag gjorde. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Blanda ihop:
 • Ägg (5 ägg till den här formen)
 • Riven ost
 • Ärtmjölk (6 dl till den här formen)
 • Herbamare örtsalt ( smaka av)
Stek:
 • Purjolök
 • Hackad vitlök
 • Fryst hackad grönkål 
 • Salt och peppar
Gör så här: 
 1. Bred ut den kokta pastan i en form (valfri pasta)
 2. Smula över lite smakrik ost — t ex turkisk getost eller liknande burkost i saltlag 
 3. Bred ut lök-kål-röran över pastan
 4. Fördela skurna babyplommontomater ovanpå 
 5. Häll över ost-ägg-blandningen 
 6. Grädda i 190 grader ca 45 minuter 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0