Vedervärdig kommentar

Människors inneboende och oftast dolda elakhet och gemenhet, har alltid förbluffat mig. Nuförtiden är den tämligen oförblommerad och chockerande på bloggar och sociala medier, vilket är djupt oroande och skrämmande. 
 
Eftersom jag verkligen inte är nån bloggare av stora mått, så har jag varit mer eller mindre förskonad från dylikt. Jag skriver inte särskilt ofta i min oansenliga lilla blogg och den har bara ett fåtal läsare, vilket känns bra för mig, eftersom jag inte har någon önskan eller målsättning att ha många följare. Min blogg är mest bara något för mig själv och mina behov av att skriva och uttrycka mig, mina tankar och upplevelser... ofta bara en slags dokumentation (minnesanteckning med bilder) av något jag gjort eller upplevt. 
 
Nu har jag emellertid fått nån slags ilskeladdad hatkommentar från någon med hotmailadressen jossan23. Varför? Tja, det kan man undra... Jag förstår aldrig vad som får människor att skriva såna här saker. 
Här följer två skärmdumpar på hennes kommentar på min blogg. 
 
Efter att ett helt vuxet liv ha underkastat mig icke-framgångsrika utredningar, medicineringar och behandlingar för alla olika fibromyalgisymptom, utan att någon förstått att det är det jag har, så fick jag för ett drygt år sedan veta att det är just fibromyalgi och att det inte existerar någon bot eller ens medicinering som framgångsrikt lindrar symptomen. 
Samtidigt som det var en hemsk chock att få diagnosen och vetskapen att det är obotligt, så kändes det ändå bra att äntligen få veta orsaken... och så får jag då en sån här vidrig kommentar om att jag SJÄLV orsakat att jag drabbats av den här sjukdomen. 
 
Den här jossan23 vet ingenting om mitt liv, hur jag levt, vad som hänt i mitt liv, vad jag utsatts för, vad jag tvingats klara mig och mina barn igenom etc. Ändå tycker hon sig ha rätten att döma mig och skuldbelägga mig för att jag drabbats av fibromyalgi. 
Om hon bara tyckte det och behöll det för sig själv, så vore det väl okej, för vi har ju åsiktsfrihet i vårt demokratiska land... men hon tar sig friheten att skriva detta i en kommentar på min blogg.
Och hon skriver det inte i anslutning till något av mina inlägg om just fibromyalgi -- nej, hon skriver det under mitt inlägg om en manifestation för mänskliga rättigheter på Stora torget i Sundsvall. Oerhört märkligt, tycker jag.
Det är som om hon läst mina små förtvivlade blogginlägg om den nyss fådda diagnosen fibromyalgi och hur jag känner för den, och att hon liksom retat sig och irriterat sig på dessa och byggt upp nåt slags inre ilsketryck, som hon sedan kanaliserar och ventilerar under mitt mänskliga-rättigheter-inlägg. Det hela verkar väldigt obalanserat och jag kan inte annat än spontant fundera över hur en sån person är IRL. Jag menar, hur i allsindar klarar hon social interaktion IRL (in real life) om hon inte ens klarar den så här online med all tid i världen att tänka över sitt yttrande, innan hon trycker på "publicera"..? Det är p.g.a. av sådana obalanserade troll-personer som hon som det blir krig och våldsamheter i världen. 
 
 
Detta är hennes kommentar och syn på mina bilder från den fantastiskt fina och berörande manifestationen om mänskliga rättigheter. Ingen närvarande stod oberörd av talen, bilderna eller de förfärande upplevelser som människor vittnade om och berättade för oss. 
Jossan23 var inte där. Jag har inte skrivit eller berättat om vad som sades.
Således har jossan23 inte den blekaste aning om någonting alls kring manifestationen -- annat än att den gällde mänskliga rättigheter och hölls på Stora torget i Sundsvall. Ändå tycker hon sig ha mandatet att yttra sig och sätta sig till doms över både mig, min intelligens, Sverige och de flyktingar som flytt krigen och söker skydd här. 
Kommentarer från mig blir överflödiga... Den här korkade kvinnans kommentarer på illa skriven svenska talar sitt eget tydliga språk.
Jag väljer att bemöta hennes stupida inskränkta kommentarer med den uppmärksamhet de förtjänar -- alltså, genom att inte bemöta dem alls och jag publicerar inte hennes kommentar under mitt inlägg, för det skulle vara så ledsamt för alla involverade i manifestationen. Jag nöjer mig med att istället bara lägga ut hennes kommentarer här. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0