FÖRFÄRAN, SKAM och LÄTTNAD

SE och LÄS de här skärmdumparna av en FÖRFÄRLIG DEBATTARTIKEL av Centerpartiets Ungdomsförbund!!!
 
(eller klicka på länken till originalsidan -- kanske är den inte låst?)
 
 
Det CUF skriver är så dumt och hårresande att jag tappar ord.
 
SOM OM det skulle funka att SAMHÄLLSKONTRAKTET ÄR FRIVILLIGT.
DET är nämligen vad CUF vill och lobbar för.
 
Om detta skulle fungera, så skulle väl inte välbärgade skattesmitare ständigt försöka undanhålla pengar..? De har ju pengar att bidra med utan att själva känna av den försumbara "förlusten". Så om de inte vill bidra ens när det är lagstadgat -- varför i allsindar skulle de vilja bidra om det vore frivilligt? Exakt VAD får CUF att tro något så dumt? 
 
CUF skriver:
"Det sociala kontraktet är nämligen inte bara ett lurendrejeri för min unga generation, det är dessutom ett kontrakt jag aldrig har skrivit på. Jag har aldrig fått frågan om jag vill vara med i välfärdsstaten, jag har aldrig bett om att det offentliga ska ta hand om min sjukvård och min äldreomsorg, jag har aldrig skrivit på något papper som innebär medlemskap i denna förening. Det har tvingats på mig av staten."
 
Men CUF glömmer, eller utelämnar medvetet, att nämna alla FÖRMÅNER och all TRYGGHET det sociala kontraktet och välfärden har gett dem! T.ex. barnomsorg, skola, sjukvård, infrastruktur och mycket mer än jag kan räkna upp här. Ni vet och förstår vad jag menar.
 
 
DETTA är alltså vad det har blivit av det parti jag växte upp inom, tillhörde och var aktiv inom... FY SJUTTON!
Detta cyniska, egocentrerade och elitistiska parti är INTE det min farfar, mina släktingar eller jag själv stod för under alla våra år inom Centerpartiet.
 
Min farfar var stor hemmansägare, kyrkvärd och häradsdomare i tinget som det hette på den tiden.
Han var en oerhört klok, empatisk och varmhjärtad man.
 
Hans kloka, fina och generösa sätt har präglats in i mig sedan jag föddes. Farfar dog tyvärr tidigt, men det har förts vidare till mig via min pappa och mamma, som haft samma fina värderingar och omtanke om människorna.
 
 
2012/2013 gick jag på goda grunder ur partiet lokalt och avsade mig alla mina politiska uppdrag. Detta eftersom just denna enorma brist på empati, omtanke, lojalitet och ärlighet börjat vara alltför tongivande och tydlig, och det var/är ingenting jag kan stå för eller leva med. Jag skämdes för alltför mycket och alltför många inom partiet. Till sist klarade jag inte mer. 
 
 
När jag nu ser den här förfärliga debattartikeln så känner jag:
"Att gå ur Centerpartiet var HELT RÄTT!"
 
 
Jag känner lättnad över att inte längre vara en del av varken Centerpartiets eller de övriga borgerliga partiernas politik. De har nämligen utvecklats till något brunt som jag skäms för.
 
 
 
 
 
LÄNK: https://www.expressen.se/debatt/lat-valfardsstaten-falla-det-ar-det-enda-ratta/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0