25 juni - start för #sickasfk

 
Kvällen före måndag 25 juni satte jag mig och skapade evenemang i alla grupper. 
Antalet hade vuxit från 3 till 20 grupper och alla var slutna med egna sekretessinställningar, så det tog en god stund att sjösätta. Jag tackade Gud för min tämligen goda dataerfarenhet, för utan den hade det aldrig varit möjligt -- då hade jag med min utbrända hjärna aldrig klarat att göra detta. 
 
I evenemanget instruerade jag deltagarna hur de skulle göra för att delta i denna enkla, men effektfulla protestaktion. De skulle bara skriva av ett förformulerat brev och posta detta tillsammans med ett par Alvedon eller några tomma medicinförpackningar till Försäkringskassans generaldirektör -- och för de som ville, även till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. 
Jag la ut ett par illustrerande bilder på mina egna brev. 
 
 
 
 
 
Jag ville att VARENDA deltagare skulle känna sig sedd och bekräftad. Därför var jag noga med att försöka hitta allas publicerade foton och inlägg om att de hade deltagit, så att jag kunde skriva en berömmande kommentar till dem som bekräftelse och tack för att de deltagit. 
 
 
 
 
Detta visade sig emellertid bli mycket svårare än jag hade trott, för gensvaret var massivt och  #sickasfk växte lavinartat. Foton publicerades överallt i grupperna och på deltagarnas egna tidslinjer. Jag var överväldigad och omtumlad, och orkade inte följa upp allas inlägg. 
 
Förmodligen har jag missat mängder av publicerade foton från deltagare i protesten och det ber jag om ursäkt för. Jag hoppas dock på överseende och förståelse, eftersom #sickasfk-aktionen blev så himla stor och min hjärna bara orkar det den orkar. 
 
Mer om #sickasfk hittar du i mitt nästa inlägg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0