Livsfarliga trafikegoister

Varför tror vissa människor att de kan strunta i regler och säkerhet? De tycks tro att de kan göra det, utan att någon märker det. Jättekorkat, eller hur? Extra illa är det, när de gör det ute i trafiken. 

De här människorna tycks ha nån slags "det händer inte mig"-mentalitet, som utsätter oss andra för risker. 
 
Här är ett par exempel ute i trafiken: 
 
 
Jag sitter i bilen och kör från Bosvedjan in till stan. Det är tidig morgon och alla ska till skolor, dagis, fritids, jobb och annat. Det är sålunda rusningstrafik och många som går längs vägen och på övergångsställena. 
 
Plötsligt svänger en bil ut från en angränsande väg och liksom tränger sig ut framför mig. 
När den lagt sig framför mig, så ser jag att föraren sannolikt inte ens sett mig. Den har nämligen helt igenisade rutor. Endast bakrutan är helt isfri. Framrutan har blott två små isfria hål där ventilationen har blåst rutan ren. 
 
Bilens förare kör utan att se rakt genom hela Haga, förbi alla barn på väg till skolan och förbi alla övergångsställen. Endast den framförvarande bilens bromsljus hjälper föraren att veta när den ska bromsa eller sakta in. Själv kan föraren nämligen omöjligt se tillräckligt ut genom framrutan. 
 
 
 
 

Jag fotar och ringer in ett tips till polisen medan jag kör. De tackar mig, frågar om detaljer och registrerar bilnumret. 

Framme vid korsningen Hagavägen - Riddargatan slår jag på videoinspelning och filmar den livsfarliga trafikegoisten. Då har bilens ventilation blåst nästan halva framrutan isfri.

Den svänger av upp mot Lindgården och jag fortsätter in till stan.

 
 
 

Jag svänger ut från Skönsberg och kör Trafikgatan mot Bydalen. Bakom mig har jag en äldre Volvo.

Föraren ligger tätt bakom mig och gasar irriterat. Det är tydligt att han tycker att jag kör för sakta, men jag kör 60 km i timmen.

Det är många utfarter längs Trafikgatan och det skvätter upp mycket slask från vägen. Därför kör jag varsamt och har ögonen på skaft. 

 

Plötsligt vrålar det till bakom och på sidan om mig. Det är Volvon som i hög fart kör om mig. Den kör i mycket hög hastighet. Men ungefär vid Bygatan kommer den ikapp andra bilar och får samtidigt möten, så den kan inte köra om fler.

Ungefär vid Shell kommer jag ikapp Volvon igen. Jag startar kameran och filmar vettvillingens fortsatta färd längs Norra vägen.

 

Jag blir arg och ledsen när jag ser hur Volvon plötsligt rejsar iväg igen - den rejsar nämligen mot ett för mig väldigt känsligt ställe. Det är efter rondellen vid North Car. Den drar upp farten rejält och bara forsar förbi övergångsstället utanför City Gross. Jag har kommit upp i 50 och Volvon drar ifrån mig hur snabbt som helst. Den måste ha kört minst 70. 

Min ena dotter blev nedmejad av en bil på övergångsstället utanför City Gross, så det är ett ställe där jag alltid får hjärtklappning när jag ser att folk kör oaktsamt. 

 

Upprörd följer jag vettvillingen i Volvon bort längs Norra vägen.
Precis vid Valknyttsvägen saktar den in. Inga bromsljus och ingen körriktningsvisare.
Jädrans trafikegoist!!! 

Jag tipsar polisen.

 
 
Så hur får man såna här livsfarliga trafikegoister att inse hur farliga de är och vilka risker de utsätter både sig själva och andra för? 
Ja, jag tror ju att det enda som funkar är information om fakta och att de blir avslöjade. 
När de plötsligt får se sig själva på film eller foto, så kanske de äntligen inser att sånt här inte går att göra utan att andra faktiskt ser det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0