Ljuvlig mormor-mamma-dag

Ziri och Lykke har kommit och varit hos mig, medan Stefan har renoverat och grejat hemma hos dem.

Han har snickrat, lagt golv, målat och tapetserat hela sin semester, för att få huset färdigt, så att han sedan kan få ägna hösten åt att vara pappa och sambo. 

Just den här dagen spenderade vi en ljuvlig mamma-mormor-dag tillsammans hemma hos mig. 

Vi umgicks, myste, fikade, pysslade med lappar till lapptäcket som jag ska sy till Lykke och så åt vi lunch ute på altanen tillsamans alla tre. 

En himla fin och minnesvärd dag.  

Lilla Lykkan fick sin favoriträtt. 
 
 
 
 
 
Vi satte ihop två stolar med armstöd och la baby-nestet på dem. Där fick Lykke ligga i skuggan under parasollen, medan Ziri och jag åt vår lunch. Vi knöt fast en färgglad leksak i en av parasollens pinnar, så att Lykkan hade nåt att titta på. Den svängde av och an, eftersom det blåste lite och parasollen vajade i vinden. 
 
 
Dagens lunch blev väldigt lyckad och god. Jag gjorde en pizza med några alternativa pålägg. 
Pizzabotten för en färdigköpt amerikansk sådan. När det är ät-snart-kort-datum-pris, så ids inte ens jag stå och göra egen pizzabotten, och det här var en sådan. 
 
Jag grundade som vanligt med en färdigköpt tomatsås -- sån som man har till pasta. 
Sedan la jag på lite finstrimlad gul lök, tomater i halvmånar och hackad rökt skinka, täckte med ost och kryddade med peppar, oregano och en liten aning timjan. So far väldigt traditionellt, men wait for it... 
 
När pizzan var färdiggräddad, så toppade jag den med pumpakärnor, solrosfrö, persilja, gräslök, ruccola och hackade färska jordgubbar. 
MUMS så gott det var! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0