Fantastiskt fin lunchdag

En solig sommardag bjöd Ziri och Stefan med mig på lunch på Holmö brygga. 

Jag hade aldrig varit där, så det kändes himla roligt att bli bjuden på lunch just där. 

 

Holmö brygga visade sig vara precis så mysigt och hemtrevligt som jag hört att det skulle vara.

Det låg så himla fint i en vik och restaurangen var precis lagom stor för att vara mysig och ändå rymma många gäster. Det var rustikt inrett á la sjöbod och glasverandan hade ett slags taktorn med små spröjsade fönster runt. Himla charmigt och annorlunda. 
Menyn hade mycket att erbjuda och när vi fick vår mat, så visade den sig vara helt fantastiskt god. 

Jag valde en fisk- och skaldjurssoppa med saffran, aioli och vitlöksbröd. Det var så himla gott att jag knappt kunde låta bli att mmmmm:a på varje tugga. 
 
 
Stefan valde entrecote med potatis och en god sås. Jag smakade inte, men han sa att det var ofantligt gott. Köttet var dessutom helt perfekt stekt. 
 
 
Ziri valde en fisk- och skaldjurstallrik. Den hade som synes massor av godsaker, kokt ägg, kokt potatis och hembakt tunt spisbröd. 
 
 
Lilla Lykkan vaknade i sin stol och fick också lite lunch. Även hon fick sin favoriträtt.  :D 
Sedan blev det en liten fotograferingsstund - och jag fick ett jättefint familjefoto -  innan vi åkte iväg för ett besök på Söråkers tomatodling, som bye the way inte heter så längre. Nu heter det Söråkers Grönsaker, för numera odlar de tydligen massor av olika grönsaker och kryddväxter. 
 
När vi kom dit, så hittade vi knappt in. Ingången var så himla anonym. Vi trodde först att det var stängt. Sedan trodde vi att vi var på fel sida om huset. Ingen tydlig entrédörr. Inga hänvisande skyltar. Inga öppettider. 
 
Till sist hittade vi ändå rätt och Stefan frågade personalen om vi kunde få gå in och titta i växthusen. Det fick vi jättegärna. Vi visades med ett glatt leende dörren ut till växthusen. 
 
Jag vet inte vad jag hade väntat mig av det här besöket på tomatodlingen, men... ja, jag kan inte beskriva i ord hur överväldigad och överraskad jag blev. 
 
Lykke var helt tydligt glad åt att bli buren runt i allt det gröna och väldoftande. 
 
 
Vi var alla lika fascinerade av luften, dofterna och allt som växte i växthusen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mellan växthusen gick en lång inbyggd gång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En rolig, solig, härlig, trevlig, mysig, lärorik, intressant och mycket minnesvärd dag, som jag är så himla glad och tacksam att jag fick uppleva. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0