Vår glada och trevliga midsommar

I år firade vi midsommar med knytis hos lillebror med familj. 
Jättetrevligt och jättegott! 
 
Det var jag, mina kära föräldrar, min storebror med fru och svärmor, min lillebror med familj och svärmor. Inalles 11 personer i alla åldrar. Mycket trivsamt och mysigt! 
 
Efter en stunds mysigt mingel med ett gott bubbel som välkomstdrink, började vi med en traditionell silltallrik med nubbe och ett glas öl. Mycket mycket gott! Jag älskar sill och färskpärer! 
 
Mina föräldrar bjöd på olika siller och färskpotatis. 
Pappsen hade gjort sin supergoda vitlökssill och denna gång var den godare än nånsin. (Det säger och tycker vi varje gång, men det är ett faktum att den otroligt nog bara blir godare och godare.)
De bjöd också på senapssill och matjessill med gräddfil och rödlök. Supergott! Matjessill är en av mina absoluta favoriter. Det kan jag äta varje vecka hela året runt och ändå aldrig tröttna på det. 
 
Lillebror och hans fru hade gjort en jättegod chili-snaps av frukten från en chiliplanta, som lillebror fick i födelsedagspresent av mig. Chilin både hettade och gav smak. En jättegod snaps, som passade mycket bra till sillen. 
 
 
Barnen hade ordnat två jättetrevliga lekar åt oss.
Den första var en mycket trevlig musik-gissningslek, som påminde lite om "Så ska det låta". Men det var faktiskt bättre, för vi fick lyssna längre än de får göra i tv. :) 
Den andra var en utomhuslek där vi kastade prick med riskuddar mot en platta med påsar, som fångade upp kuddarna. Jätteroligt!  :) 
 
 
Lite senare på kvällen bjöd lillebror på mycket gott från grillen. Att grilla är verkligen något han är duktig på!
Vi fick grillad rostas, grillade kycklingspett, fräsch sallad med söta tomater och potatissallad.
 
Som tillbehör fanns våra middagsbidrag. Alltså, vitlöksbröd, vår familjs speciella koolijox (rört creme fraiche-smör med vitlökssmak), rött vin och rosévin. 
 
Allt var super-super-gott och vi åt så kände oss nästan fyrkantiga. 
 
Ändå fanns det plats i magen för svägerskans goda hallon-rabarber-paj med fluffig vaniljsås och en slurk gott kaffe. 
 
Framåt midnatt drog jag på en tunn kofta och traskade hemöver i den ljumma midsommarnatten. 
Egentligen hade jag velat stanna och hjälpa till att städa och diska, för när en fest är över, så väntar massor av jobb för värdfolket - det vet man ju. Men vi var alla trötta och timmen var sen, så någon städning eller diskning var inte att tänka på. Att ta sig hem till Bosvedjan kändes som ett tillräckligt projekt just då. 
 
 
Min käre lillebror med familj hade ordnat ett verkligt fint och trevligt midsommaraftonsknytis hemma hos sig.  
Jag kände mig mycket glad och tacksam över att ha fått delta i en så lyckad och trivsam midsommarafton, tillsammans med så många av mina nära och kära. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0