Världen har inte alls sovit!

Hur menar man, när man säger att bilden av den döde lille Alan är den bild, som väckte världen? Jag förstår det bara inte.
Man menar förstås att världen hittills har sovit, och det är inte det som jag inte förstår. Nej, det är HUR världen hittills ska ha sovit. Jag menar, hur är det möjligt??? Hur kan man seriöst påstå detta och bli tagen på allvar? Det är nämligen inte alls sant! 
 
Vi har genom decennier översköljts med fasansfulla bilder och filmklipp från krigsdrabbade länder.
Det kan bara inte vara MÖJLIGT att någon har glömt eller missat dessa!!!! 
 
Foto: Horst Faas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Kevin Carter
 
 
Foto: Nick Ut
 
b
Phan Thi Kim Phuc. Hennes hud faller av, men hon är i chock och känner därför ännu inte detta. 
 
 
Gaza
 
 
Gaza 
 
 
 
 
Uganda 2008
 
 
 
 
 
 
En syrisk pojke bär sin lillebror. 
 
 
2012 släpptes filmen "Krigets barn", som handlar om Komona - en flicka, som kidnappades och tvingades bli barnsoldat i Kongo-Kinshasa. 
 
 
Det här är bara ett pyttelitet axplock av alla hårresande chockerande bilder och filmer som publicerats genom åren. INGEN kan ha undgått att se åtminstone en del av dem. INGEN kan på allvar påstå att de inte har vetat hur människor i olika länder svälter och lider. 
Jag menar därför att de människor, som nu säger sig ha blivit väckta av bilden på Alan, är människor som endera LJUGER eller hittills har VALT ATT BLUNDA. Och det spelar ingen roll vilken orsak som är den sanna och riktiga. Det faktum att människor, som själva har både trygghet, hem och mat väljer skygglappar och öronproppar, för att slippa se och engagera sig, är lika avskyvärt vad det än beror på. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det går inte att glömma att människor och djur plågas och lider runt om i världen. Det vi gör är att vi förtränger det för att kunna leva själva. Det plågar mig varje dag att människor svälter, lider och plågas till döds och likadant är det med djuren. Det skär i hjärtat och extra mycket om det gäller barn. Men vad kan vi göra? Alla kan vi hjälpa några, men det går inte att hjälpa alla. Det sker fruktansvärda händelser här i Sverige varje dag också så vi är inte förskonade på något sätt. Det sker bl.a. mord, våldsbrott, våldtäkter, trafikolyckor, människor tar livet av sig för att de t.ex. blir mobbade, osv. Livet är ett rent helvete för många människor och djur. Det är inte mycket vi kan göra, men om vi kan, ska vi hjälpa så mycket det bara går! Världen sover inte, men den blundar! När det kommer till kritan tänker alla på sig själva och de sina, och inte så mycket på andra. För att klara livet.

Svar: Jag håller helt med dig, Anonym. Världen sover inte alls - den bara VÄLJER att blunda. Sannolikt av bekvämlighetsskäl. Det är lättare att titta åt ett annat håll, än att verkligen se människors smärta och svåra situationer. Och det gör mig indignerad och upprörd när man på allvar påstår, att världen inte har varit vaken eller medveten om krigen, lidandet och svälten. Det är en ren lögn! Människor har i decennier skänkt både pengar och förnödenheter till behövande -- de senaste åren ofta i samband med nån stödgala eller annat kulturellt arrangemang. De som idag menar att världen har sovit, menar jag därför är människor som har VALT att INTE engagera sig, att INTE se och INTE ge eller välkomna.
Åsa E Melander

2015-09-21 @ 12:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0