Kärleksfull iransk gästfrihet

Jag har varit på besök hos kära persiska vänner och blev, som alltid, sååååå varmt och fint välkomnad och bjuden på sååååååå god persisk mat. <3 
 
Det är lika trevligt och trivsamt varenda gång vi träffas! Vi samtalar om allt mellan himmel och jord. Att jag inte talar persiska och de talar begränsad svenska spelar ingen som helst roll. Vi har det lika trevligt tillsammans ändå!  :D 
 
 
Dagen till ära har de gjort koofteh - det är en slags persiska köttbullar med bönor, ris och gula plommon. 
Sååååå goda!!! 
 
 
De har också gjort en helt fantastiskt god kycklingrätt med lök, paprika och stekta tomater. 
Tyvärr glömde jag att anteckna vad den heter, så jag har inte kunnat söka den på youtube än. 
Men de förklarade hur man tillagar den och jag tror att jag lyckades memorera det mesta, så jag ska försöka göra den till mitt altan-fixar-gäng.  :D
 
 
Familjens goda yoghurt-sås med persisk krydda, naturell yoghurt, vitlök och riven gurka. MUMS!
 
 
En jättefräsch sallad!  :D 
 
 
MMmmmmmmmmmmm!!! Persisk polow!! Alltså, supergott persiskt ris med saffran!! 
 
 
Ja, ni ser själva vilken fantastisk måltid jag bjöds på!!!  :D <3 
God mat och såååå trevligt sällskap! Kan inte bli bättre!!! <3 :)
 
 
Ghazal förbereder efterrätten. Det är glasnudlar, som ska frysas och smaksättas med bl.a. rosenvatten, och serveras med persisk saffransglass och pistage. 
 
 
Jag iakttar, fotar och lyssnar.  :) 
 
 
- Så där! Nu är de färdigkokta, förklarar Ghazal. 
 
 
- Då häller man av vattnet i ett durkslag, fortsätter hon sin instruktion. :D 
 
 
Mamma Minoo kommer och hjälper till. 
 
 
 
 
 
Ghazal är INTE nöjd, för något har blivit fel, säger hon. Nudlarna ska tydligen vara hårda och vita.
Men det här kunde inte bli godare, det är jag absolut säker på! Det var SÅÅÅÅÅ fräscht, annorlunda och jättegott!!!!!  :D  :D 
 
Återigen JÄTTETACK kära Beheshtis, för den härliga, mycket trevliga dagen och den supergoda middagen!!! :)  <3 <3 <3 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0