Fantastiskt god faloodeh shirazi och persisk saffranglass
Det är fredag. Veckan har varit såååå fullmatad med jobb och hur jag än jobbat, så har jag inte hunnit färdigt. Så har det varit i många veckor nu. När jag lämnar jobbet på kvällarna, finns det bara en enda bil kvar på parkeringen och det är min...
Ibland tar jag vägen hem från jobbet via Stenstan och då passerar jag nästan mitt utanför mina kära persiska vänners hus. Varje gång det händer, längtar jag efter att träffa dem. Medan jag ligger i bilkön längs Bergsgatan undrar jag då för mig själv, om det vore ofint att bjuda in sig själv på en kopp kaffe.
"Om jag skulle ringa och fråga?" brukar jag fundera, men det har stannat vid tanken. Istället har jag åkt hem, ätit något framför tv:n och sedan slocknat som ett ljus.
Den här helgen är, precis som tidigare helger, uppbokad och full av jobb och ansvar.
Ikväll kommer dock "min afghanske son" för att stanna över natten. Kanske kunde vi slinka in till kära familjen på en stunds härligt småprat? :D
Förra gången jag besökte familjen, lagade dottern en fantastiskt god dessert. Den har funnits i mina tankar ända sedan dess och jag har flera gånger tänkt, att jag ska försöka laga den.
Om vi ses ikväll, så ska jag passa på att fråga, om man kan tillaga faloodeh shirazi i förväg. OM man kan det, så ska jag göra det. Då kan jag bjuda på faloodeh shirazi nästa gång mina kära föräldrar är här. Det skulle de gilla, det vet jag bestämt! :D
Så här läckert såg det ut! Och jag lovar att det var sååååååå gott!! :D :D :D
Jag hittade det här instruktionsklippet på youtube. Det är förvisso på ett språk jag inte förstår, men jag tror ändå att jag förstår hur jag ska göra. Friskt vågat, hälften vunnet! :D
Och här är recept på den jättegoda bastani - alltså, saffranglassen med pistage - som Ghazal serverade till sin faloodeh. :D
Den här varianten är mest lik Ghazals, tror jag.
Receptet här nedanför måste man ha en glassmaskin för att göra, och en sån äger inte jag, men jag lägger ändå ut det receptet här också, för jag vet att ni är många, som har en sån maskin. Det var väl årets julklapp härom året, om jag inte minns fel. :D
Nu ska jag handla hem de saker som behövs och sen ska jag förbereda glassen, så att den är färdig till nån kväll i nästa vecka.
Jag lovar att detta är bland det godaste jag ätit i efterrättsväg!! Med lite tur kan jag lyckas göra den. :)
Kommentarer
Trackback