"Det ser ut som ett lågbudgetprojekt"

Yes! Yes!! YES!!! Äntligen har en framgångsrik och mycket kompetent MAN sagt precis samma sak som jag sagt i åratal, när jag förgäves försökt påverka utseendet på husen, som ska byggas på Heffnerskajen. 
 
Jag minns tydligt den första gången, som jag fick se husens planerade utseende och hur starkt jag reagerade mot detta.
Det var i december 2010, och i inledningen av E4-bygget. Jag var ideellt engagerad i Norra brofästet - en arbetsgrupp i Skönsberg - och hade initierat ett besök av vår utmärkte riksdagsman Emil Källström. En av aktiviteterna för dagen var en stund med Christer Ersson på Norra Kajen AB. Han gav oss en kort presentation av den blivande stadsdelens utformning och utseende. (Vill du läsa det blogginlägget, så klicka HÄR.) 
När Ersson visade exempelbilderna på själva husen, minns jag hur det spontant kom ett JISSES! ur min mun. 
 
Den dagen blev starten på mitt engagemang att göra allt för att påverka Heffnerskajens utseende. Det fick bara INTE bli en rad fula trista hus, som vi sedan ska gå och sucka åt och skämmas över. Sådana har vår stad fullt tillräckligt av! 
Mycket av min tid och energi lades på detta. Jag pratade med ansvariga politiker, tjänstemän, mitt eget partis högre uppsatta och många andra, som var delaktiga och ansvariga. Jag utformade t.o.m. en mycket detaljerad vision för Skönsbergs centrum och strandpromenaden från Skönsberg in till Stenstan och jag lade stor vikt vid att Heffnerskajen utseendemässigt skulle knytas an till Stenstan.
Denna vision publicerade jag dels som ett blogginlägg, dels presenterade jag den för stadsbyggnadsnämndens ordförande Erland Solander, som gillade det han såg och tog mig med till ansvariga tjänstemän, för att jag skulle få delge dem min vision -- han gav tydliga instruktioner om att min vision skulle läggas till i diskussionsunderlaget för den ansvariga gruppen. 
 
Från då till nu har det stormat en hel del kring byggnationen av Heffnerskajen. Många förslag och exempelbilder har lagts fram. Genomgående för dem alla har varit, att de har visat fula, trista och intetsägande hus. Inte en enda detalj, som knyter an till Stenstan och inte en enda arkitektonisk liten "knorr". 
Jag, och många med mig, har förfasats över bristen på vision och finess. "Ytterligare ett Clas Ohlson-hus" har de flesta av oss sagt och uppgivet ruskat på huvudet. 
Personligen har jag känt en enorm besvikelse och frustration. Jag har inte kunnat förstå varför eller hur.
 
Så läser jag i dagens ST, att den kände och framgångsrike fastighetsmannen från Ö-vik - Nickas Nyberg - uttalar sig om Heffnerskajens första hus.
"Jag förstår inte vad ni håller på med i Sundsvall. Det ser ut som ett lågbudgetprojekt", säger han, och jag JUBLAR!! 
 
NU borde väl ändå någon i ansvarsposition både reagera och agera!! Nu är det ju inte en medelålders kvinnlig fritidspolitiker som säger och tycker. Nu är det ju en mycket kompetent och framgångsrik fastighetsman som yttrar sig, och då borde de väl ändå lyssna och ta lärdom! 
 
Kosta vad det kosta vill, anser jag! Stoppa byggplanerna innan det är för sent!
Rita om och rita rätt!! D.v.s. med lite finess och vision!
Förresten, varför inte konsultera Nicklas Nyberg? Då skulle vi få hus att vara stolta över på Heffnerskajen.  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0