Sundsvallselever protesterar mot rasistisk politik

 
 
Jag läser i våra lokala tidningar, att Hedbergskas elever har vänt Sverigedemokraternas Johnny Skalin ryggen, då han talade i deras aula vid en politisk debatt. 
 
Sånt här gör mig oerhört glad och stolt. Det ger mig hopp och tilltro till människors sunda förnuft och mod att säga nej. 
 
Sverigedemokraterna för en politik, som går i strid med de mänskliga rättigheterna! Ett sånt parti ska inte få komma in i våra skolor och inte heller göra reklam för sitt parti via kommunägda skyltar eller skyltplatser. 
 
I många statliga och kommunala dokument finns människors okränkbara rättigheter framlyfta. Dessa mänskliga rättigheter gäller alla. SD vill välja vilka dessa rättigheter ska gälla, och så får det bara inte fungera. 
 
Nu på lördag (17/5) ska Jimmie Åkesson tala på Stora Torget i Sundsvall
Då planeras en fredlig motmanifestation liknande den som Hedbergskas elever utförde. 
Jag hoppas sååååå, att riktigt många Sundsvallsbor beger sig till Stora Torget och vänder ryggen mot både rasismen och dess företrädare! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fredrik

En dag kanske det är ditt partis representanter som råkar ut för denna typ av metoder och då tror jag du blir upprörd.

Svar: Nej, Fredrik, jag skulle aldrig rösta på eller vara medlem av ett parti, som är rasistiskt och inte respekterar mänskliga rättigheter -- därmed kan jag aldrig hamna i den sitsen. Jag är stolt över att sååå många människor av olika partipolitisk färg och åsikt, varierande åldrar och etniskt ursprung, och olika yrkesgrupper och sociala sammanhang, valde att tyst och fredligt visa sin avsmak för Sverigedemokraternas politik. De gjorde det utan att störa eller förstöra, utan våld eller andra dåligheter. De gjorde det genom att helt enkelt bara vända ryggen åt rasismens företrädare och dennes eufemismer och friserade propagandaprat.
Skulle mitt partis företrädare någonsin bete sig rasistiskt eller uppvisa sådana tendenser, så skulle jag inte bli ett dugg upprörd om åhörare vände denne/denna ryggen -- tvärtom! Men som sagt; jag skulle aldrig rösta på eller tillhöra ett dyligt parti, så det kommer aldrig att hända.
Åsa E Melander

2014-05-14 @ 15:01:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0