Ett samhälle måste ha råd att ge mat och värme

 
 
(Foto: Johan Engman, ST)
 
Jag läser i Dagbladet på nätet, att Sundsvalls Soppkök hade sin sista öppna dag igår -- alltså, på nyårsaftonen. 
 
Hur är det möjligt, att man från Sundsvalls kommuns sida, inte möjliggör för Soppkökets existens under årets hela kalla period?
 
Denna värdefulla och livgivande oas, ger behövande människor en stunds stugvärme, mat, varm dryck och en trivsam pratstund.
 
Soppköket huserar i en ombyggd barack, och den i tio års tid stått utanför Vängåvans bokhandel på Storgatan. 
 
Genom sponsring från olika företag och föreningar, har man kunnat renovera stugan.
 
Maten, som de serverat, har de fått från olika restauranger, men det har också hänt, att privatpersoner kommit och lämnat in mat, livsmedel och bröd. 
 
 Personerna, som ideellt bemannar Soppköket, kommer från
 
Soppköket fyller en oerhört viktig funktion för behövande människor, vilket märks på antalet besökare, som varit i genomsnitt 50-60 personer varje dag och den siffran är ungefär samma som ifjol. 
 
Nu när årets allra kallaste period nalkas, stängs alltså Soppköket, och detta gör mig så ofantligt indignerad och upprörd!! 
 
Hur kan Sundsvalls kommun ens fundera över lyx och onödigheter som t.ex. en linbana upp till Norra berget, när man samtidigt inte har råd med sådant som ett soppkök för de invånare, som har det allra sämst ställt? 
 
Ja, jag vet, att det handlar om olika potter och ekonomiska börsar, men i grund och botten är det samma skattepengar, som fyller dessa olika börsar, eller hur?
Hur dessa skattemedel fördelas beslutas väl ändå av politiker och tjänstemän, och då kan man helt enkelt göra en annan prioritering.
 
Ett samhälle måste ha råd att ge mat och värme, innan man satsar på lyx och onödigheter, så är det bara! 
Sunt förnuft efterlyses!! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0