Mitt busskort lever och sprider sig

 
Min busskortsidé 2009 var verkligen inte lätt att få igenom -- inte ens bland de mina i mitt eget parti.
 
 
 Efter många om och lika många men, hade jag dock lyckats få vår partiföreträdare att tända på idén. Han tog sedan upp mitt busskort med de övriga allianspartierna/koalitionspartierna, och sen vet ni ju hur det gick.
 
Mitt busskort, som jag i mina internskrivelser kallade Hundralappen, införlivades i koalitionens Mål- och Resursplan, döptes om till Hundringen och blev sedan en jättestor succée. 
 
Seniorbusskortet har sedan varit på tapeten sååååå många gånger. Ibland för att oppositionen vill ta bort det -- det anses orättvist. Ibland för att något parti vill införa ett liknande busskort för någon annan grupp, t.ex. ungdomar eller arbetslösa. 
 
Idag läser jag i ST, att mitt busskort spridit sig till Timrå kommun. 
 
Läs här nedan eller klicka på länken ovan. 
 
 

Vill införa billigt busskort

 

Inför 100-lappen i Timrå. Det föreslår Henrik Sendelbach (KD) i en motion.

 

Kristdemokraten Henrik Sendelbach tycker att det ska vara billigt att åka buss för pensionärerna i kommunen. Därför har han i en motion ställd till kommunfullmäktige föreslagit att ett likadant system som funnits i Sundsvall sedan augusti 2011 ska införas i Timrå.

 

Det vill säga seniorkortet som populärt kallas 100-lappen.

 

Frågan om ett billigt busskort för Timrås seniorer var uppe i kommunstyrelsen redan i början av 2012 men sedan hände det ingenting. Då var det Kommunala pensionärsrådet i Timrå som lyfte frågan.

 

Nu vill Sendelbach i sin motion att frågan ska tas upp igen och kortet införas i Timrå. Han vill också att det ska gälla för resor mellan Sundsvall och Timrå.

 

Dessutom vill kristdemokraten att det ska utredas om det är möjligt att införa ett ungdomskort med samma pris och villkor.

 

Lars Windh

Kommentarer
Postat av: Millan

Det där busskortet för seniorer är superbra tycker jag! Hoppas det sprider sig till allt fler kommuner. Hemskt att våra gamla får så lite i plånboken trots allt slit de gjort.

Svar: Tack, Millan! :) <3 Jag håller helt och hållet med dig! Detta att våra pensionärer betalar högre skatt än de som arbetar, är sååå galet, tycker jag! Inte heller följer deras pensioner med löneglidningen uppåt. Jag skäms å Sveriges vägnar, över hur vårt land behandlar våra kära gamla människor. Några förstå-sig-påare menar att pensionärer ju har bostadstillägg, pensionärsrabatt på massor av saker o.s.v., men jag menar att detta är ett förnedrande systemfel. Pensionärer vill kunna leva sina liv och välja själva vad de vill göra och när de vill göra det -- de ska inte vara begränsade av att göra de saker, som de får rabatt på och göra detta då rabatten gäller. De har arbetat hela sina liv och byggt upp vårt land. De ska behandlas med rättvisa, omtanke, kärlek och respekt. Våra pensionärer idag är också mycket mer fysiskt pigga och mobila än de var förr. Det är därför ännu viktigare att de tillåts leva sina liv precis så som de vill och kan. Om de ansvariga politikerna kunde tvingas till 'praktik' -- d.v.s. att leva ett pensionärsliv under t.ex. ett år (som ett slags "körkort" till att bli arvoderad politiker i ansvarsposition) -- så skulle deras beslut och ställningstaganden i pensionärsfrågor nog se helt annorlunda ut.
Åsa E Melander

2014-05-08 @ 07:08:56
URL: http://kamomillans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0