Bäste Erland invigde härlig lekpark

Har ni läst i dagens ST om den nya lekparken? Om inte, så gör det!!  :D  :D  :D
 
Det här grönområdet vid Sjögatan, har så länge jag minns, inte nyttjats till nånting positivt alls. Det har varit öde och inte alls inbjudit till att man stannat till där.
Men nu gör Sundsvalls kommun en trevlig satsning i Stenstan, genom att ge besökande en lekfull och rolig park att roa sig i, eller bara flanera genom, uppmuntras av och le åt.
 
Erland Solander, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden, invigde själv Stenstans nya härliga lekpark utanför Kulturmagasinet.
 
På sitt som alltid lika lättsamma, trevliga och fina sätt, pratade han så att både barn och vuxna förstod.
 
- Simsalabim!!! avslutade han sitt korta invigningstal, och därefter var parken öppen för alla leksugna.
 
 
(Foto Mårten Englin)

Lekpark skapar sagor

 
Med orden simsalabim för lekfulla Sundsvall invigde stadsbyggnadsnämndens ordförande Erland Solander (M) den nya lekparken utanför Kulturmagasinet. Och när han klippt bandet så rusade barnen in för att få prova lekanordningarna.
 

Parken döptes snabbt om till sagoparken. Vilket föll sig naturligt. För alla lekanordningarna har anknytning till djur. Och det blev förstås en saga av alltihopa under invigningen. Det såg Monika Westin, lärare på Kulturskolan och ordförande i Berättarnät Sundsvall/Mitt till.

 

Hon samlade barnen och tillsammans skapade man en berättelse när gruppen gemensamt gick runt och provade nyheterna. Det började med ruschkanan som även är en älg. Det namn som först dök upp var Äggbert.

 

Sedan om det verkligen blir så återstår att se. Alla som ville kunde komma med förslag på namn som lämnades in inne i Kulturmagasinet. Därefter kommer alla djuren att få sitt eget namn. Och det var många. Nyckelpigor, myror, larver, en uggla och så vidare.

 

Berättelsen kommer att resultera i en liten bok som alla barn som lämnat förslag får ta del av. Boken kommer även att finnas som läsexempel på barn- och ungdomsbiblioteket.

 

 

(Foto Mårten Englin)
 
Själva larven fanns vid en annorlunda klätterställning där Maria Byström, 6 år och Elias Lundgren 7 år snabbt provade på. Och Elias visste genast vad han skulle vilja döpa klätterställningen till:

 

– Slirande ormen, sade han.

 

Erland Solander konstaterade under sitt korta invigningstal att detta blir en bra plats för både barn och föräldrar. Och menade att här kunde barnen göra av med lite krut.

 

– Det gör att vi vuxna och barn kan hamna på samma nivå ibland, sade han.

 

Nu var det inte bara sagoparksinvigning. Inne i Kulturmagasinet arrangerades ett öppet seminarium. Bland annat med Elin Berglund, tekn. doktor från KTH och intendent på Sundsvalls museum, som analyserar vad svenska kommuner gör för att stärka sin attraktivitet och konkurrenskraft, och vad de borde göra.

 

Jan-Arne Bäckström
 
 
Sånt här blir man himla lycklig och glad i magen av, eller hur?? 
:D    :D    :D    :D    :D    :D    :D    :D    :D  

Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Vilket härlig invigande. Fler lekparker med sådan inspiration :)

Svar: Jaa, jag håller helt med!!!! :D :D Den är både rolig och fin!! Mer sånt till barnen, så att de får leka av hjärtans lust -- då blir också vi vuxna lyckligare!! :)
Åsa E Melander

2013-10-29 @ 18:14:39
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Leken ger lycka både för de små och oss stora. Så man hoppas på att de satsar lika fint landet runt på barnen :)

Svar: Jaa, det hoppas jag också!! Vår nya park är dessutom både färgglad, varierad och trevlig med plats och alternativ för både liten o stor, så de borde kanske komma hit på studiebesök. :D
Åsa E Melander

2013-10-31 @ 18:34:36
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Det var en mycket bra ide. Tog de sig tid för studiebesök så skulle inspirationen flödda och det skulle bli mer angaskemang:)

Svar: :D
Åsa E Melander

2013-11-02 @ 19:00:57
URL: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0