Ändrad tågordning

Jag hann tyvärr aldrig göra någon altan, innan jag flyttade in i mitt fina Bäckebo -- det hann bli vinter. När våren kom hade jag inte möjlighet av andra orsaker... och sedan har det inte blivit av...
 
Nu i höstas hade jag allvarliga planer på att komma igång, men då fanns varken ork eller tid. Det var så mycket annat, så de planerna stöp.
Vår familj går alltid ihop om olika bygg- o renoveringsprojekt och vi hade under fjolåret andra såna, som kändes mycket viktigare -- för min altan funkar ju faktiskt hur ful och opraktiskt byggd den än är -- så jag la altanbyggarplanerna på is över ytterligare en vinter.
 
Under vintermånaderna har jag nu hunnit tänka efter och finslipa planen på hur altanen ska se ut, vilket varit både bra och välbehövligt. Nu har jag sålunda beslutat, att bygga en stor härlig altan, som är djupare än den jag har idag och sålunda kompenserar för det solljus vi i markplan har förlorat, genom att balkongernas djup utökades ca 60 cm, då de glasades in -- jag ska också höja den, så att man kliver rakt ut på altanen utan några trappsteg. Och efter att jag byggt min altan, var planen att köpa en riktigt bra och lättmanövrerad grill. Men den skulle alltså köpas först då altanen stod klar.
 
Så kom då finvädret så där underbart plötsligt och då kändes min planerade tågordning inte så logisk längre. Jag ville ju grilla och äta på min altan NU. Och på några sekunder hade jag vänt på hela tågordningen. Grillen skulle köpas FÖRE altanbygget, såklart! Varför vänta?? Varför inte köpa grillen NU?
 
Snabbt fattade jag ett inköpsbeslut. Jag struntade i lunchmaten och använde istället lunchrasten till att kvista iväg ut till Plantagen, där jag sett en grill jag gillade. Nu blev det inte den i slutänden, för när jag lyssnat några minuter på den hjälpsamme unge mannen där, så insåg jag, att det nog inte var en elgrill jag skulle ha ändå. Istället kom jag hem med en gasolvariant av samma grill, en tillhörande vagn och en praktisk grilltång. Mina allra första av alla tre sakerna!!
 
 
 
Lite pyssel o knåp enligt medföljande bruksanvisning, och så var den fina vagnen klar!
 
(På bilderna ser ni hur välbehövlig min altanbyggnation är, eller hur? Räcket och det halvlåga vita staketet mellan mig o grannen, är genomruttna, och själva altanbrädorna är gamla, stickiga, vridna och spruckna. Verkligen ingen prydlig altan, och jag förstod av styrelsens gula informationspapper att den inräknas i de 3 procent fallfärdiga altaner, som de funnit vid sin inventering härom året.
Skämshatten på! Men i år SKA det bli av!!)
 
 
 
Efter ytterligare några minuter, var även grillen ihopmonterad och fastsatt på vagnen.
Jag trodde knappt det var sant. Kunde det vara så här enkelt? Hade jag inte gjort fel nånstans?
 
 
 
En halvtinad bit laxfilé fick bli testobjekt. Jag måste ju se om jag klarade att manövrera grillen också.
 
En liten vridning på startknappen och ett tryck på den röda knappen. Inga lågor syntes. Jag trodde genast att jag gjort fel eller att den inte funkade. Men så kände jag osynlig värme komma från under gallret.
 
Jag stängde locket och lät den stå en stund. När jag sedan öppnade locket var det hett och klart att grilla inne i "kupan". Sen gick allt mycket smidigt och snabbt.
 
 
 
Jag hann precis koka fullkorns-couscous, lägga upp den på tallriken tillsammans med sallad och en klick bearnaisesås, så var laxen klar.
 
 
 
Trots att jag varit sen hem från jobbet (fastnade som vanligt i lektionsförberedelserna o glömde tiden), så hann jag både montera ihop grillen och göra grillmiddag till mig, så att jag kunde äta o njuta av det nya numret M, innan solen lämnade min altan. Helt fantastiskt och alldeles väldigt härligt!!
 
Tidigare i livet har grillning varit en mysig, men oerhört jäktig o pressad aktivitet. Jag har sällan lyckats få till grillglöden, så att den tajmat mot när resten av maten ska vara klar. Och att grilla till bara mig själv, har minsann aldrig en endaste gång varit en option.
 
Detta var verkligen ett kanonbra köp!! Tusen, tusen tack till den unge mannen på Plantagen!!
Jag kommer att vara honom evigt tacksam!
 
Sannolikt kommer jag i sommar att få damma min spis, för att den står oanvänd -- jag kommer nämligen att sköta det mesta av min matlagning utomhus.  :D
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0