Såå glad och såå tacksam över såå mycket!

Jag är en såå väldigt glad och tacksam mänska!!  Och orsakerna härtill är många!!   :D
 
Just nu har flera av dem att göra med fysiska ting, dessas befintlighet och den påverkan de har på mitt liv.
 
Här följer några av dem:
 
 
Min nya säng har kommit!! En sängkappa kostade jag också på mig, för det har jag alltid velat ha.
Mitt sovrum är så gräddigt och fint, att jag nästan blir tårögd!
 
 
 
Sängen är såå fin och såå bekväm!! Ni må tro, att jag ska sova gott i den!!
 
Min underbara säng är köpt på Schedins möbler i Kvissleby, och när jag provlåg den i deras butik, var det precis som i reklamen, ni vet:
 
- Ursäkta... oj, du hade visst somnat. Ingen fara, det händer ofta här, så det gör absolut inget... men vi stänger nu.
 
Snacka om skillnad på säng och säng! Jag har farit runt och provlegat såå många sängar i såå många butiker, men de har inte känts mer än "bättre än den jag har" och det är ju verkligen inte mycket att stå efter.
Den gamla sängen har jag ju ärvt efter lillebror, som köpte den då han var 16 och idag är han 43, så nog ville jag att en ny säng skulle vara bra mycket mer än "bättre än den jag har".
 
Och när jag la mig i den här härliga Jensen-sängen på Schedins, sa det bara klick.
D.v.s. JÄTTEKLICK! Jag bara visste! Det kändes på en gång och hur tydligt som helst!
 
Men Schedins är mer än en möbelaffär, som säljer jättebra saker! De har också ett alldeles exceptionellt bra servicetänk!! De månar verkligen om sina kunder på alla sätt!!!
(För ett antal år sen, köpte jag mina vardagsrumsmöbler hos dem och mina föräldrar har också handlat en del möbler där, så jag har erfarenhet av den fina Schedinsandan i mer än det här sängköpet.)
 
Min nya säng blev kostnadsfritt hemkörd och monterad på plats. Och allt emballage tog de med sig, när de for. Men inte nog med det! De tog, till och med, med sig min gamla utlegade resårbotten/säng till tippen -- också det utan kostnad. Oerhört värdefullt för mig, att slippa ordna med borttransport av den!
Men här, mina vänner, ska ni börja läsa noga, för här kommer den verkliga grädden på moset -- den Schedinska omtanken och walk the extra mile, som man minsann inte finner eller får på andra ställen:
 
Min säng var alltså färdiglevererad och bekvämt betald med kort i portabel kortläsare hemma i mitt kök, min gamla säng var lastad i deras bil, vi sa tack och hejdå, och jag stängde dörren. Men jag hann bara in till sovrummet igen, så ringde det på dörren. Jag trodde att det var H, som kom förbi på väg hem från jobbet, för snabbtitt på sängen, men så var det inte. När jag öppnade stod Schedinskarlarna där. På vägen ut hade de noterat den gamla sänggaveln, som jag lutat mot väggen i porthuset för att senare bära ut den till grovsoprummet och omtänksamt reflekterat:
"Undrar just om det där är hennes, för då kan vi ju ta med den åt henne?"
 
DET kallar jag service i kubik!!! DET är service med extra-extra allt, eller hur?!!
Jepp, DET är Schedins!!
 
Sänggaveln och nattduksbordet kommer först om nån vecka -- det är lite längre leveranstid på dem, eftersom de är slut på fabriken. Men vad gör väl det? Inte det minsta!! Det viktigaste är ju själva sängen! Och när gaveln o bordet väl kommer, så blir det ju nytt o roligt igen! Som en andra julafton, liksom!   :D
 
 
 
Mitt vackra gröna Indiska-överkast blev måhända lite nätt i storleken, eftersom den här sängen är något bredare än den gamla, men vad gör väl det..?
 
 
 
Sängkappan, som tittar ut nedanför kanten på överkastet, gör att det inte syns så väl, att det är lite för litet.
 
 
 
I en stor byrå från IKEA, har jag sorterat in alla mina tyger och sygrejor, som äääntligen (efter 3 år) fått komma upp ur källarförrådet.
 
 
 
Det faktum att jag inte äger så många stolar, har emellanåt varit ett problem, men min lägenhet är liten och saknar klädkammare. Det är därmed svårt att härbergera extrastolar.
 
Dock har jag löst problemet, som uppstår, då jag har barn som hälsar på. Jag köpte en billig trappstege från Jysk och sydde en liten dyna att sitta på. Funkar utmärkt, och gav mig dessutom något att klättra på, då jag ska hämta ner saker från höga garderober o skåp.
 
 
 
Min bekväma gamla fåtöljstol och pallen, som jag fått efter mormor o morfar, har nu fått samma tyg som soffan.
Prydligt och enhetligt!  :D
 
 
 
Här i mitt kök är det kanske inte samma ordning, för här har jag för närvarande min lilla "systuga", men detta att kunna lämna framme och fortsätta, när man har tid igen, är ju en av de saker, som är bra med att bo själv.
 
Rörigt eller ej, så ääälskar jag mitt kök, och dagar som denna känner jag extra stor tacksamhet över hur bra och fint jag har det!
 
 
 
Det kommer ju ett litet ljuvligt barnbarn snart -- mitt första! -- och då vill jag såklart sy lite. Det var så himla länge sen, för det mesta av mina sygrejor har ju legat nedpackat i kartonger i källarförrådet, ända sen jag flyttade in här.
 
Ett par baby nest i olika färger och ett litet lapptäcke står först på listan. Det ska bli sååå roligt att sy!!  :D
 
 
 
På en av stolarna ligger en hög med påbörjade och oavslutade projekt, lagningar och lite annat.
Det känns så himla skönt, att jag äntligen har alla saker här uppe, så att jag kan ta tag i dem och få dem gjorda.
 
 
 
... och i vardagsrummet framför tv:n står strykbrädan, och jag har, tack och lov, nästan nått botten på strykhögen nu.
 
Som sagt: Jag har såå mycket att vara såå glad och såå tacksam över!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0