Konsulter och cykelvägar eller skola och vård?

 
 
Nog är det märkligt, att socialtjänsten har ett minus på ca 90 miljoner och man diskuterar inköpsstopp inom Sundsvalls kommun, samtidigt som man lägger ca 100 miljoner på konsulter och planerar nya gång/cykelvägar västerut mot Granlo-Bergsåker..?

Visst, det är olika förvaltningar -- det vet jag! -- men kommunens pengar är fortfarande kommunens pengar, och kommunen kan prioritera om och omfördela dessa.

Vi kommuninvånare betalar in kommunalskatt, som ska gå till allas vår service, vård och omsorg. Vi har inte betalat in den skatten, för att de ska satsas på onödigheter som t ex nya gång/cykelvägar istället för de befintliga, som faktiskt fungerar alldeles utmärkt, då man samtidigt lägger besparingskrav och åstramningsåtgärder på de grundläggande sakerna -- alltså, vård, skola och omsorg.

Hur kan det finnas ekonomiskt utrymme för att leja in konsulter, då man inte har råd med en värdig och kärleksfull äldrevård?
Varför finns det pengar till att ersätta fungerande gång/cykelvägar med nya, finare och bredare dito, då man samtidigt säger sig måsta stänga skolor och tvinga små barn till andra skolor längre bort från hemmet?

Den här märkliga matematiken går liksom inte ihop för mig...

Har jag inte råd till hyra o mat, så har jag minsann inte råd med biobesök eller en ny bil heller. Helt rätt o riktigt, tycker jag.
Ja, så sunt och enkelt lever och resonerar jag, men kanske fungerar kommunens matematik annorlunda?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0