Myyysig midsommar

Jag och mina föräldrar hade en, som vanligt, mysig, lugn och trivsam midsommar.
 
Vi lökade hemma i solen hela dagen lång och hade det hur skönt som helst.
 
 
Mor o far bjöd på olika sorters jättegod lunchsill, dillkokt färskpotatis, lättöl och en liten snaps, som vi förstås både sjöng och "Berglundade".
Hur gott och mysigt som helst!
 
Sen satt vi lääänge o njöt av solen med en "sommarlätt", och småpratade, läste och löste korsord.
 
 
Midsommarmiddan, som vi åt lite senare på kvällen, var alldeles enastående supergod!!!  :D
 
Pappa grillade oxfilé så att den var alldeles perfekt röd o saftig. Till den åt vi frasiga potatiskroketter, Söråkerstomater, ruccola, grillad majs och min jättegoda s.k. koolijox. Till detta drack vi lättöl och vatten.
Midsommarkvällen var varm och skön, så vi satt ute och åt, utan att frysa det minsta.
 
Vi avslutade midsommarkvällen med att se ett kanonbra naturprogram om märkliga djur på Madagaskar -- mor o far har ju Animal Planet och här i Bosvedjan har vi ju tyvärr ingen naturkanal alls, så jag passar på att njuuta när jag är hos dem -- och därefter såg vi Quantum of Solace med Daniel Craig.
 
Vid 23.30-tiden drog jag mig sedan hemöver i den varma midsommarnatten, för att först söka rätt på och släppa in kissarna uppe hos Ziri, innan det var dags för lite välgörande nattsömn.
 
Som sagt: En mycket mysig och bra midsommar i år också!  :D
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Millan

Om du gillar naturfilm borde du se den här: http://www.svtplay.se/video/1281208/varldens-smartaste-blotdjur läskigt smarta bläckfiskar!!

Svar: Oh, varmt tack för tipset!! Jag ser ofta på svt.play när jag äter frukost, för jag har ingen morgontidning och lokaltidningarnas nätversion tar verkligen inte lång stund att läsa. Jag ska söka rätt på och se din tipsfilm! Intressant och lärorikt!! :D
Jag älskar att se naturprogram!! Det som vi såg om annorlunda djur på Madagaskar, var alldeles enormt fascinerande!! Önskar att jag visste vad programmet hette, för jag såg bara sista halvan och jag hade velat se hela. De visade djur, som jag aldrig ens hört talas om -- t ex fossan, som var/är en slags kattdjur, som jagar uppe i träden, och en slags apor, vars gångstil på marken var att hoppa högt och upprättstående i sidled. Det fanns också en liknande sort, som hoppade i träden (upp till 10 m långa hopp). Oerhört fascinerande och intressant!!! :D
Åsa E Melander

2013-06-24 @ 06:42:02
URL: http://kamomillans.blogg.se
Postat av: Millan

Jag brukar också kolla på svtplay när jag äter frukost, bra sällskap när gubben börjar jobba tidigt. Brukar även ta med datorn in i köket och ha någon naturfilm eller annan dokumentär på när jag lagar mat/bakar/diskar. Programmet du såg var nog Vildaste afrika del 7 av 13, madagascar island of monsters. Hela serien vildaste afrika (Wildest africa) är helt underbar! Väldigt vackert filmat, fascinerande djur och mycket lärorikt. Kan även tipsa om BBC´s serie Planeth earth, den brukar gå på svt om hösten. Det finns så många fantastiska naturfilmer! Jag vet en annan bra naturfilms-serie men kommer för tillfället inte på vad den heter, återkommer! Ha en bra dag!

Svar: Oh, tusen varma tack! Guld värt att få veta vad programserien heter!!!! :D :DNu kan jag söka rätt på den på dvd!! :D :D :D :D :D :D
Naturprogram av den här höga kvaliteten kan man se hur många gånger som helst, så jag vill jättegärna ha serien på dvd.

Men jag ska också driva frågan om naturkanal här i bostadsrättsföreningen, för jag tycker att det är eländigt att vi har två fotbollskanaler, men ingen naturkanal. Det fanns innan då området hade Bredbandsbolaget, men den försvann då man valde att byta till Comhem. Om det inte går att få till nån naturkanal i utbudet här, så ska jag kika på nåt annat alternativ. Nu när jag har en modern tv, så har jag förstått att jag kan prenumerera på egna kanaler via ett enkelt litet kort i tv:n, istället för en eländigt ful stor svart låda och en massa sladdar som det var förut.
Ska kolla över kanalutbudet och samtidigt skriva ett förslag till styrelsen. :D
Åsa E Melander

2013-06-24 @ 09:17:12
URL: http://kamomillans.blogg.se
Postat av: Millan

Såg förresten att Vildaste afrika - Madagaskar går i repris idag 13:40 och kl 20:05 går nästa episod, Sahara. Man skulle haft Animal planet.

Svar: Jaa, jag önskar sååååå att jag hade Animal Planet!! Ska kika på möjligheterna att få det. :o)
Åsa E Melander

2013-06-24 @ 09:34:03
URL: http://kamomillans.blogg.se
Postat av: Millan

Hoppas du får igenom det! Låter onödigt med två fotbollskanaler, bättre om det finns något för alla tycker jag! Håller tummarna att du får Animal planet!

Svar: Varmt tack för stödet! Jag tycker precis likadant! En fotbollskanal räcker väl? Det sänds ju massor av fotboll, ishockey, OS, VM o annat på de vanliga kanalerna också. Inte för att jag brukar se matcherna -- nejdå! -- men jag vet det, för att de program, som jag brukar se (Downton Abbey, Borgen etc) ibland är inställda, eftersom kanalen då ska sända nån sportgrej istället. Såå irriterande, tycker jag, men har samtidigt förståelse för att kanalen kanske behöver få visa sånt ibland, och de kan förstås inte hjälpa att det råkar ligga precis på samma tid som mitt favvoprogram. Men om vi hade Animal Planet, så kunde man ju o-irriterat njuta av ett naturprogram när de snyter ens kanal till annat. :D
Åsa E Melander

2013-06-28 @ 11:29:26
URL: http://kamomillans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0