Kameror kan rädda, skydda och hjälpa

Dagbladets foto
 
" - Har man rent mjöl i påsen, har man inget att frukta med en utökad kameraövervakning."
 
Jag blir sååå glad, då jag läser närpolischef Tomas Åslunds uttalande om kameraövervakning!
(Dagbladet)
 
Det är precis det jag hävdat genom alla år av diskussioner i detta ämne.
Jag har rent mjöl i påsen och ingenting att dölja. Sålunda är jag bara glad om fastighetsägare, företagare, stat och kommun satsar pengar på övervakningskameror.
 
Jag tänker osökt på Alanya, där guiden berättade att man har ca 4000 kameror uppmonterade.
Detta gav oss förklaringen på ett fenomen, som vi tidigare funderat väldigt mycket över -- det faktum att många butiker och företagare inte plockar in sina varor för natten eller ens låser fast dem ordentligt. 
Svaret är övervakningskameror!
Du kan helt enkelt inte begå brott i Alanyas centrala delar, utan att en eller flera kameror ser dig. Jag kan som ensam kvinna promenera hem till hotellet på kvällen, och det utan att vara rädd för att utsättas för något.
 
Så tryggt skulle jag vilja att vårt vackra Sundsvall också vore!
Alltså -- fler övervakningskameror, tack!!  :D

Kommentarer
Postat av: Millan

Jag tycker också att det skulle kännas mycket tryggare om det fanns fler kameror ute i samhället, då skulle färre personer våga begå brott. Jag vet några som tycker att det känns för mycket som "storebror ser dig" om det sätts upp kameror, telefonerna avlyssnas och etc.. Men man får ta det onda med det goda, kan man på detta vis skapa ett tryggare samhälle så tycker jag att det är toppen, som du säger, har man rent mjöl i påsen så är det ingen fara.

Svar: Precis! :o)Jag ser inte "Efterlyst" särskilt ofta, men då jag gjort det, har jag blivit lika lycklig varenda gång en brottsling eller förövare fångats av en kamera, och sedan kunnat identifieras och fångas. :D
Åsa E Melander

2013-07-02 @ 22:07:53
URL: http://kamomillans.blogg.se
Postat av: Malin

Håller med dej! Fram för mera kameraövervakning. Det är ju enda sättet för oss "vanliga" att kunna vara tryggare i vår vardag.
Fattar inte riktigt de som är emot..
Bor själv i Ånge.

Alanya är fantastiskt!
/ Malin

Svar: Håller helt med dig, Malin, och förstår inte heller varför folk är rädda för att fångas av övervakningskameror. Då vi åker på semester och är i t ex Sthlm eller andra storstäder reagerar vi inte på övervakningskamerorna och där är ju varenda tunnelbanestation, varuhus etc övervakat. I andra länder är det mycket mer fritt-fram för kameror, men inte heller där reagerar vi på dem. Men VE när diskussionen gäller vår hemmaplan, DÅ är minsann folk emot kamerorna. De flesta som är benhårt mot kamerorna, vill heller inte prata om vilken oerhörd nytta de gör och till vilken enorm hjälp de är. De drar enbart upp integritetskränkning och "storebror ser dig" som motargument -- och inget av dessa tycker jag håller måttet som motvikt, mot allt det positiva vi får av kamerorna.
Jag gör inget brottsligt och räds därför inga kameror. Men om jag skulle utsättas för ett brott, så skulle jag vara såååå tacksam över om det fanns kameror på platsen. Som t ex i underbara Alanya, dit jag sååååååååå gärna vill åka i september med mina föräldrar!!! Fast jag gissar att jag inte har pengar till det förrän till våren, eftersom mitt altanbygge slukat nästan allt. :D
/ Åsa

Åsa E Melander

2013-07-10 @ 08:27:38
URL: http://malinedlund.blogg.se
Postat av: Malin

Nä, de argumenten håller icke.

Hoppas du "hittar pengar" nånstans till en resa ;)
Jag vill oxå, men sambon vill till Thailand efter jul. Jag vill resa typ..nu ;)
Och i September, Turkiet..då ligger man i havet i timmar!!

Svar: Jag tror, tyvärr, att altanbygget svalt alla mina ekonomiska resurser, så det blir nog ingen resa för min del i år. Om jag inte lyckas få ett jobb i augusti, förstås, för då sparar jag fort ihop det som behövs. Jag är en hejare på att leva på tji-och-nittio!! :D
Åsa E Melander

2013-07-11 @ 09:29:09
URL: http://malinedlund.blogg.se
Postat av: Malin

Jag håller tummen för dej ;)
Trevlig fredag!!

Svar: Tusen tack! :D
Åsa E Melander

2013-07-12 @ 08:15:01
URL: http://malinedlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0