Jag blir så lycklig, då jag hamnar bakom ett jordbruksfordon!

 
 
 
Jag blir så himla lycklig, varje gång jag råkar hamna bakom ett jordbruks/lantbruksfordon!!!  :D
 
Det innebär nämligen, att det fortfarande finns aktiva jordbruk här i min region, och det är något att vara mycket, mycket glad över!!
 
Med den takt som våra svenska gårdar läggs ner idag, har jag förstått att samtliga svenska jordbruk/lantbruk kommer att vara borta år 2035.
 
Visste ni det??? Det gjorde inte jag, förrän jag, för några år sedan, blev inbjuden till en lunchföreläsning med LRF -- och jag blev chockerad av det jag hörde. Jag tror inte att jag lyckades anteckna nånting från resterande del av föreläsningen, för alla mina tankar och känslor kretsade kring detta enda och ödesdigra faktum.
 
Kan ni tänka er hur det blir då?? Då vi inte har några svenska gårdar, menar jag!
Då kommer vi att tvingas köpa allt kött och spannmål från utlandet. Inga svenska kött- eller spannmålsprodukter kommer att finnas i våra affärer, och svensk potatis, morötter o.dyl. kommer inte heller att finnas. Och jag som alltid köper så lokalproducerat som möjligt --- ni vet, morötter från Alnö, tomater från Söråker etc. Ska vi alla efter 2035 tvingas köpa brasilianskt kött, holländska tomater och spansk potatis?? Nej fy, så hemskt!!
 
Sverige kommer, utan sina egna gårdar, att vara helt i händerna på andra länder, deras priser, besprutningslagar och bristfälliga kontrollsystem. Vårt tämligen trygga svenska livsmedelssystem kommer att vara ett minne blott.
 
Och vi kommer inte att få se några betande kossor i våra svenska hagar, inga sädesfält som böljar i vinden och inga åkrar som plöjs och sås.
 
Vill vi verkligen ha det så??? Inte jag i alla fall!!! Och den sorgliga utvecklingen försöker jag, så aktivt jag som enskild individ kan, att motverka och ändra på.
 
Och därför blir jag så himla glad varenda gång jag råkar hamna bakom ett jordbruksfordon!!!  :D
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0