Måhända sommarens sista varmdag

Satt med frukostkaffet och tänkte vemodigt:
- Blir detta måhända sommarens allra sista riktigt varma o soliga dag? 
 
Jag gruvar mig alltid sååå inför hösten, kylan och mörkret. Därför väljer jag alltid att suga så länge det nånsin går på karamellen och göra så många somriga o mysiga saker som möjligt -- ända in i det sista, alltså.
 
 
 
Gladdes sålunda alldeles extra mycket åt gårdagskvällens planerade sommar-grill-kväll på min fina nya altan -- grillningen skulle ju kunna bli den sista för säsongen, för man vet ju aldrig hur vädret blir.
 
Denna härliga dag passade jag o pappsen på att team-klippa deras gräsmatta, medan mamsen rensade rosenrabatten, och sen satt vi länge med eftermiddagskaffe o mös i augustisolen, innan jag begav mig hemöver Bäckebo för att förbereda middan.
 
Efter 18-nyheterna kom så mor o far över hit, och vi åt sååå gott och hade sååå mysigt i kvällssolen.
 
Vi grillade kyckling till pappsen och lax till mig o mamsen. Till detta åt vi blomkåls-broccoli-mos, kokt färskpotatis av en mycket god sort, Annikans bön-tomat-blandning, en kall sweet-chili-creme-fraichesås och vitlökssmör.  Och till kaffet o efterrätten (yoghurt-panacotta under ett täcke av nektariner, hallon o jordgubbar) kom Ziri o André och gjorde oss sällskap. Sen satt vi länge o pratade och hade det trivsamt.
 
Som sagt -- en jättemysig och fin kväll!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0