LCHF Våfflor - version 2
LCHF våfflor
1 påse Mandelmjöl 350 gram (går också bra att själv mixa/mala sötmandel till mjöl)
6 ägg
3 tsk Fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4-5 dl kallt vatten
100 gram smält smör
Vispa ihop äggen.
Tillsätt fiberhusken, saltet, bakpulvret och mandelmjölet.
Vispa dit det kalla vattnet.
Smält smöret och vispa ner i smeten.
Låt svälla i 30 minuter.
Grädda våfflorna som vanligt i ett vanligt våffeljärn (fast du behöver inte använda smör på laggen) och du kommer att få ovanliga våfflor, som ser ut som vanliga våfflor.
Smaklig måltid!
Våfflorna kan även användas som bröd, kalla tilltugg, som mellis eller som botten till en god räk-cremefraiche-skagenröra, eller vilken röra du nu vill göra.
Kommentarer
Trackback