LCHF tantchokladkladdkaka
Tantchokladkladdkaka
Beroende på sug, addict och efterfrågan på styrka, kan kakan bakas med allt från 100 till 300gr choklad.
En variant är också 100 g choklad + ½dl cacao.
Nedanstående recept var det som passade oss bäst.
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
4 ägg
200gr Philadelphia Original
1msk vaniljsocker
100 brynt smör
100gr mörk choklad (72%)
flagad mandel eller valfria nötter
Bryn smöret gyllenbrunt.
Smörj en springform med lite av smöret.
Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i rutor/bitar.
Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, minst fem minuter.
Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen.
Rör försiktigt ned chokladsmöret med en slickepott och blanda väl.
Häll smeten i springformen och strö över nötterna.
Grädda på mittersta falsen i 15-20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka).
Servera gärna ljummen med iskall vispad grädde och ev. något bär.