Åsas berömda Koolijox

Koolijox

200 - 250 g smält smör
1 stor burk creme fraiche  -- på lätt creme fraiche blir det lite lösare i konsistensen
några vitlöksklyftor
ca 1 msk pressad citron eller lime
salt och peppar efter smak
ev. örtsalt om du har
ev. 1 msk matlagningssenap  -- gärna den som heter Provencale
ev. finklippt persilja, gräslök, dill eller annan örtkrydda
ev. lite chilisås


Gör så här:

Pressa vitlöken ner i en skål.

Häll över det smälta smöret.

Tillsätt smaksättning som senap, örtkryddor etc. om du vill ha det.

Tillsätt creme fraiche och rör försiktigt tills den blandat sig med smöret. Rör sedan rejält/kraftigt i
1-2 minuter.

Låt stå i kylen – helst minst en halvtimme.

Servera och njut.


(Kan förvaras i kylen lika länge som smöret och creme fraichen håller sig.)

Detta rörda creme fraiche-smör har vi till allt möjigt -- det smakar kanon till t ex grillat kött, lax eller räkor, och vi sitter ofta och doppar bröd eller grönsaker i röran. 
Smaksätt med precis det du har och det du tycker passar, beroende på om du har fisk eller kött på bordet.

Garanterad succé!!


Obs! Om du tar med dig detta bort på t ex knytis -- glöm då inte att skriva ut receptet och ta det med dig, för du kommer garanterat att få frågan om hur man gör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0