Skenbart slumpvis är arkitektritat

Tja, tro det eller ej, men City Grosshusets märkligt rutiga fasadöverdel ska se ut så där!!
.
.
I ett tidigare inlägg funderade jag ju över City Grosshusets nya fasad och dess vita plattor, som är i två olika nyanser och dessutom till synes slumpvis ditsatta... Det ser ut som om de, som monterar har råkat göra en blunder -- som om de inte upptäckt att plattorna är av olika färg. Eller som om de råkat bli något fel i lackeringen av plattorna...
.
När jag idag prommade hem efter företagsbesök i Skönsberg och Haga, passerade jag nämnda hus precis då de höll på att lyfta upp en platta.
.
Då detta med rutorna verkligen förbryllat mig, gick jag fram och pratade med killen, som spände fast plattan i lyftkroken.
.
Jag kan tänka mig, att de unga männen uppe på ställningen undrade vad det knasiga fruntimret (jag) ville -- och fotograferade gjorde jag ju också... men killen på marken lär väl ha förklarat för dem senare.
.
Killen visade på sin ritning och förklarade skrattande att huset faktiskt ska se ut precis så här.
En arkitekt har noggrant ritat och planerat, att det ska se just så där slumpmässigt rutigt ut.
.
Jag kunde inte hålla mig för skratt och sa nåt i stil med:
- Men det ser ju ut som om ni, endera råkat göra en miss eller fått en felleverans.
Killen höll skrattande med, men berättade att arkitekten faktiskt hade önskat, att skillnaden mellan rutornas färgnyans skulle ha varit ännu mindre.
.
Jaa, säga o tycka vad man vill om utseendet på huset, men killarna som utför jobbet är då enormt duktiga! Den här krankillen från Lindbloms Kranlyft AB lyfter med proffsig precision! Man kan inte annat än bli impad!
.
.
Vi har sannerligen massor av duktiga företagare och yrkesmän här i området Sundsvall Nord -- varenda vecka upptäcker jag nya, som jag inte tidigare kände till!
Vilken härligt mångfacetterad och stark företagarförening vi kommer att få, när alla anslutit sig!!  :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0