LCHF Annikas spenatpaj

Spenatpajen
(familysize)

1 påse spenat (hela blad, inte hackad) 
5 ägg
2-3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 solo vitlök eller ca 3 klyftor vanlig
1 gul lök
salt, peppar, ev citron
ost
Gör så här:
Smörj en form med smör, släng i halva gula löken (hackad) och sen spenaten på det. 
Vispa ihop grädde, ägg, creme fraiche och kryddor. 
Pressa ner vitlöken i en kastrull med en klick smör. Bryn tills det är gyllenbrunt. Häll i alltihop i äggblandningen. 
Ner med andra halvan av gula löken med... rör om och häll över spenaten. 
Skiva ost och lägg över alltihop. (Här är det lika gott att klicka på creme fraich eller tex philadelphia)
Grädda på 175  grader tills gratängen har rest sig och fått lite gyllene färg. Skaka formen lätt för att se om äggblandningen har stannat. Får du ingen färg så kör grill en stund på slutet.
Mums till kyckling, korv, kassler, kött, fisk eller bara som det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0