Gryta att variera i det oändliga

Hej igen!!
Här är en gryta jag lärde mina döttrar att laga, då de var yngre och började hjälpa mig med matlagningen.
Den är jätteenkel att variera och går att göra hur simpel eller hur lyxig man vill. 
.

Gryta att variera i det oändliga

 

Jag brukar ta...

en bit mager falukorv

eller

en bit kassler

eller

lite mager nöt- eller älgfärs

eller

några kycklingfiléer

 

någon deciliter rött vin eller rött matlagningsvin

 

creme fraiche

 

det av följande nämnda i den utsträckning du har det hemma:

 

krossade tomater

palsternacka

rotselleri

en liten bit kålrot

morötter

lök

vitlök

svamp

tomatpuré, matlagningssenap, soya, buljongtärning, salt, peppar, allkrydda, vitlökspeppar o dyl för  smaksättning

 

svarta oliver (inte för mycket för de är feta)

kikärter (på burk)

svarta eller röda bönor (på burk)

(oliver, bönor o ärter tillsättes sent och ska inte koka )

 

Gör så här:

Riv rotsakerna grovt.

Blanda ned det och övriga saker hackade i grytan tillsammans med det kött du fräst.

Tillsätt krossade tomater, vatten och vin.

Krydda och låt koka tills rotsakerna känns färdiga.

Tillsätt ev. de saker som inte ska kokas länge.

Servera med halva tallriken sallad och lite ris eller potatis.

Servera hellre en liten klick creme fraiche ovanpå, än blanda ner det i grytan – det blir både magrare, godare och fräschare så.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0