LCHF-bröd
Tjingeling på er!!
Jag har under en period ätit allt mer enligt LCHF-principen -- alltså mindre av kolhydraterna och mer av fett o protein. Jag och min mage mår verkligen toppen på denna kost och jag provar nya recept hejvilt.
Min mycket duktiga bloggardotter Märta-Li har nu därför hjälpt mig att skapa en flik, under vilken jag kan spara alla bak- o matlagningsrecept. För självklart vill jag ju dela med mig av allt som är gott!! :D
Här kommer det första:
LCHF bröd
(kolhydratfritt)
Detta ser ut som bröd, känns som bröd, smakar som bröd!!!!
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter (kan bytas mot vilka nötter man vill eller helt enkelt mot mer mandel)
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
(ibland "hystar jag i" 1-1,5 dl solrosfrön, grovhackade valnötter o dyl för att få mer "tugg")
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl crème fraiche
250 g keso (en liten burk el. en halv stor)
6 ägg
Gör så här:
Mixa alla nötter och frön till "mjöl" i tex en mixer ;-)
Blanda ihop de blöta ingredienserna o rör ner mixblandningen.
Häll smeten i en avlång brödform - endera nonstickbelagd eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Skär i tunna skivor.
Njuuut!
Jag har under en period ätit allt mer enligt LCHF-principen -- alltså mindre av kolhydraterna och mer av fett o protein. Jag och min mage mår verkligen toppen på denna kost och jag provar nya recept hejvilt.
Min mycket duktiga bloggardotter Märta-Li har nu därför hjälpt mig att skapa en flik, under vilken jag kan spara alla bak- o matlagningsrecept. För självklart vill jag ju dela med mig av allt som är gott!! :D
Här kommer det första:
LCHF bröd
(kolhydratfritt)
Detta ser ut som bröd, känns som bröd, smakar som bröd!!!!
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter (kan bytas mot vilka nötter man vill eller helt enkelt mot mer mandel)
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
(ibland "hystar jag i" 1-1,5 dl solrosfrön, grovhackade valnötter o dyl för att få mer "tugg")
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl crème fraiche
250 g keso (en liten burk el. en halv stor)
6 ägg
Gör så här:
Mixa alla nötter och frön till "mjöl" i tex en mixer ;-)
Blanda ihop de blöta ingredienserna o rör ner mixblandningen.
Häll smeten i en avlång brödform - endera nonstickbelagd eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Skär i tunna skivor.
Njuuut!
Kommentarer
Trackback