Härlig traditionsenlig, fast annorlunda fjällpåsk

 
 
I år inföll påsken ovanligt sent och eftersom snötäcket inte var så tjockt i de jämtländska fjällen, gjorde den tidiga värmeböljan att vi fick en nästintill bar fjällpåsk. Vi har förvisso under de 46 år vi haft stugan, varit med om ett par riktigt, riktigt varma påskar, då vi suttit i bara bh och trosor ute på altanen, men aldrig tidigare har vi haft så lite snö, att vi övervägt att köra ner bilen.

Här är lite bilder från årets ljuvliga påskhelg i Arådalen.  :DVälkomstfika med en liten whiskypinne ute i solen.
Det finns så mycket skojigt att göra i fjällen! 
Liten mysig mat- o vätskepaus på bron.Det är en härligt skojig och lärorik utmaning, att klättra runt runt på räcket kring altanen.
Fin bild på min älskade pappa.
Turturduvor.
Smaskig ärtsoppestund medan vi väntar på att glöden är den rätta för korvgrillning.
Lillstugans halvrivna altan får tjäna som gåbord och serveringsdisk.
- Nä nu blev det alldeles för varmt!
Det är härligt och föredömligt diskfritt att äta utomhus. 
"Samtal kring bordet".  ;D
På långfredagskvällen var det så varmt ute att vi beslöt att äta även middag utomhus. Vi satt ute och pratade ända till efter kl. 20, då solen började försvinna bakom Busjöfjället.
Också påskaftonen var solig, varm o grann, så det blev en låååång skön utomhuslunch även då.Alla "lagar" sin egen mat, vilket är skönt och bekymmersfritt för alla involverade. Som synes är det jättevarmt och härligt!Pappa tar sig en stunds läsning, medan vi väntar på att alla ska ha "duschat" och kommit i ordning till påskbordet -- vi har valt att för första gången någonsin äta påskmiddag utomhus. Vi har dukat upp maten inomhus och lämnat fönster o dörr öppen, för att hålla den så sval som möjligt -- sen serveras påskbordet som gåbord. Nytt o ovant, men mycket trevligt och skönt!!  André och Ziri njuter av påskbordets alla godsaker och läckerheter.Så förstås även Markus och Maria.Vi tyckte alla att det var jätteskönt att slippa sitta inomhus och svettas, för OJOJOJ så varm en stuga kan bli då solen ligger på och man är många inomhus.Min söta brorsdotter var påskkäring och bjöd på godis.
Påskbordet avslutades med kaffe och en LCHF-kaka, som jag bakat. Ingen kulinarisk höjdare för de andra kanske, som ju gillar riktigt sötsliskiga saker, men det bjuder jag på. Jag är ingen hejare på att baka kaffebröd och är själv inte så väldigt förtjust i sötsaker -- nu blev det en kaka i min smak.  :D

Vår påskafton avslutades för ovanlighetens skull inte med
"Det stora påskrejset" (pulkaåkning i den branta backen ner från vägen).
Även detta var ett skönt traditionsbrott, för ujujuj så trött jag var, då allt var undanplockat och undandiskat. Då kändes det gott att sitta ned med en stunds småprat och stickning.

Allt-som-allt en härligt solig, varm, trivsam och avslappnad påsk i trevligt sällskap.  :D
Trackback
RSS 2.0