Tisdagsmarknad och åter till Marco Polo

Imorse var vi uppe med tuppen och gav oss direkt efter frukost iväg till den
s.k. tisdagsmarknaden.


På väg dit...









Den fullkomligt underbara grönsaksmarknaden. Här dignar stånden av färska, fräscha och härliga frukter och grönsaker! Tänk den som bodde här och fick handla på den här marknaden varje vecka.... Mmmmm....  :)











Efter marknaden strövade vi lite i affärer och jag köpte bl.a. ett stoooooort turkiskt öga. Sen vandrade vi hem och värmde upp lite av den smaskiga lunchen från igår och därefter drog vi oss ned till stranden.



Efter några härliga timmar i en solstol vaknade emellertid kaffetarmen och sötsuget, så vi gick hem till soliga balkongen och chokladtårtan i kylen.



Och nu på kvällen sökte vi upp en kanonbra restaurang, som vi visste om från vårt förra besök här i Alanya -- Marco Polo heter den. De har fantastiskt bra mat, jättecharmiga ägare och gratis trådlöst internet.



Märta valde grillade jätteräkor. Mycket mumsigt, men jag tror att hon skulle ha velat ha många fler räkor.



Själv valde jag Osmansk gryta och det var ett riktigt lyckokast! Kära nån va' gott det var!! Det var lätt det godast jag ätit sen vi kom hit!! Jag skulle gärna äta det fem dar i veckan resten av mitt liv. *funderar en stund* Kanske skulle man göra som Janet -- alltså, ta och skaffa sig en turk och flytta hit till solen och värmen?




Nu har vi ätit och är mätta o belåtna... Över en kopp kaffe turas vi om att blogga, maila och skriva vykort... att promenera hem till Kleopatra Tower är nämligen inte en option just nu, för regnet står som spön i backen. Vi avvaktar en stund och lyckas därmed få se ishockeymatchen mellan Sverige och nåt annat land, som jag glömt vilket det var.... alltså, noll intresse för detta från vår sida. Men trevligt med svensk tv måste jag säga att det är. Känns som hemma!!  :)


Kommentarer
Postat av: ellen

sökte på marco polo alanya och hitta din blogg .. vi var där för tre år sen och bodde oxå på kleopatra tower :) var poå marco polo tre gånger per dag typ. Ska dit nu på söndag igen :D

2011-08-18 @ 22:04:37
URL: http://ellenrebecka.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Oh, Alanya -- underbara ställe!!!!

Önskar sååå att jag kunde åka tillbaka dit NU!!

Det är ett så fantastiskt härligt ställe!!



Hoppas du får det riktigt skönt, soligt och mysigt!!



Trevlig resa!

2011-08-30 @ 00:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0