Solbrända armar och bruna ben.... inte en rättighet för alla


Vintern har börjat släppa sitt grepp om oss. Vårsolen värmer alltmer och jag känner att nu - nu är sommaren inte långt borta... Utan att jag kan styra det, dras min längtande blick till resebyråannonser, vårens mode i skyltfönstren och veckotidningsreportage om årets bikinis och baddräkter.

Men -- mitt i detta finns sharialagar, kvinnor i burka och övriga mer eller mindre täckande slöjor... och min sommarlängtan svänger liksom av i 90 grader. Tankarna kretsar kring alla dessa kvinnor, som inte får njuta av sol och värme på samma sätt som vi. Kvinnor, som i olika grad tvingas skyla sig...
Hur är det möjligt att man i modernt 2000-tal, tvingar kvinnor att underkasta sig samhällslagar, som skapades före Jesu tid?? Hela mitt jag upprörs över hur generation efter generation av kvinnor i t ex Afghanistan, hålls kvar i ett dåtida samhällsmönster -- ett uråldrigt system, som får människor över hela världen att förfasa sig. Varför vägrar de följa med i tiden? Varför väljer de att ha en hel värld emot sig???
Det är förstås den gamla vanliga visan, med det urgamla patriarkatet som skälver i sina grundvalar. Om kvinnorna skulle tillåtas fungera som fullvärdiga medborgare, så skulle männen ju förlora makten över dem -- och utan den makten, fungerar det inte.... tror de. Åh, vad jag skulle vilja visa dem att det ju är precis tvärtom!!! Om de bara visste hur mycket bättre allt skulle bli, om de bara släppte den kvinnliga kraften fri... då skulle alla burkor och niqabs klippas upp till mattrasor och användas till något som någon har nån nytta av.


För oss är det en självklar rättighet, att få klä av sig och njuta av värme, sol och bad. Dessa kvinnor har inte den rättigheten...
Många av dem hävdar, att de vill täcka över sina kroppar -- att de känner sig tryggare då.
När jag hör dylikt, blir jag ännu mer indignerad och upprörd!! Är det inte fantastiskt hur anpassningsbar människan är? Att man genom generationer av tvång, kan få dessa kvinnor att uppleva sig få trygghet av exakt samma förhållanden, som vi tycker kränker mänskliga rättigheter??!!
Generation efter generation lär dessa kvinnor sina barn, att det är helt okej att kvinnor underkastar sig detta vansinne -- för de har ju inget val. Så länge omvärlden tillåter dessa länder att ha lagar, som förtrycker kvinnor, kommer detta att fortsätta.
Är inte detta vansinne, så säg?
Det var inte så här vår Herre tänkte det då han skapade människan, och hur de på fullaste allvar kan hävda, att deras gud var av en annan åsikt, är mer än jag begriper.

Vi måste våga säga ifrån!! Vi måste våga sticka ut hakan och hjälpa till med avskaffandet av lagar, som kränker mänskliga rättigheter och könsförtryck! Det är inte rätt, att vi sitter här i vår trygga lilla värld, medan sådant här får fortgå. 

Jag väljer att citera reklamen: "Om man är stor, måste man vara snäll." Och Sverige är stort om man räknar i hur stor vikt andra länder lägger vid vad vi säger och står för.
Vi måste alltså orka och våga bry oss -- så är det bara!!


Jag har skrivit mer om hemskheterna på
http://asaemelander.centerpartiet.net/2010/03/12/acehs-inhumana-stenalderslagar/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0