Födelsedagsmiddag med världens allra bästa föräldrarMina kära föräldrar bjöd ut mig på lyxmiddag igår.

Valet föll på restaurang Victoria och det visade sig vara ett lyckokast!
Lokalen var härligt lugn och utan den annars så vanligt förekommande "bakgrundsmusiken", som är allt annat än i bakgrunden och som gör att man inte kan föra ett vanligt samtal, utan tvingas läsa på läppar och höja rösten för att göra sig hörd. Det var också lagom ljust -- mysigt dämpat ljus, men tillräckligt ljust för att även äldre ögon ska kunna hitta maten på tallriken.


Här har vi precis fått in förrätten -- en kanongod och fräsch tunnbrödskorg med skagenfyllning. Mamma och jag lyxar med starköl, medan stackars pappa, som kör, får nöja sig med en "folkis".
Mamma och jag valde Oxfilé Ceasar -- blodig oxfilé med grönpepparsås och bearnaise dito serverad med pommes stripes och grönsaker. Mumma!!! Visst syns det väl hur gott det var..???

Pappa valde Scampi Provencale med potatiskroketter. Inte alls lika gott som vårt, tyckte förstås mamma o jag, men det var ju heller inte vi som skulle äta den.  ;o)

Pappa åt med, som synes, god aptit och var mycket nöjd med sitt val.

Mamma och jag kämpade tappert med våra mycket väl tilltagna portioner, men tvingades till sist ge tappt -- vi hade fått två riktigt stora köttbitar var och det var mer än vi mäktade med. Pappa fick förbarma sig över det sista av vårt kött och våra pommes stripes, för så himla god mat vore en skam att kasta bort.

Vi hade en mycket trevlig kväll med kanongod mat till ett bra pris -- och dessutom jättetrevlig och serviceminded personal!! Till restaurang Victoria går jag mycket gärna igen!!!

Efteråt åkte vi hem till mamma o pappa, för att dricka kaffe o äta den tårta som Ica Maxi gett mig som trogen kund i 50-årsgåva. Generöst och omtänksamt till tusen!! Egentligen var det en Princesstårta, men jag är ju laktosintolerant, så de gjorde en Bananza till mig istället. Eftersom laktosfri grädde inte funnits särskilt länge, har jag ju levt ett halvt liv utan att äta grädde -- som ovan gräddätare är det inte ett livsmedel jag uppskattar så där särskilt, måste jag säga... Princesstårta är därmed låååångt ifrån det självklara valet för mig, om jag köper en tårta -- den har så läskigt mycket grädde. Detta tog den vänliga Ica-personalen fasta på och specialgjorde en laktosfri Bananza åt mig. Är inte detta gulligt, så säg??!! Jag blev jätteglad!!

Ja, det var min lättsamt trevliga 50-årsdag det... och inte känner jag mig ett dugg äldre eller annorlunda. *skrattar*

Kommentarer
Postat av: Märta-Li

Jag läste någonstans att om man kokar mjölk så bryts laktosen ner, men nu när jag kollar lite på olika forum så skriver folk att det inte stämmer :S men att det bryts ner vid lagring tydligen =) BÄttre än inget. Synd att det inte stämmer det där med laktosen. Den blir mer lättsmält iaf, det vet jag för det har Gillian McKeith sagt, men det har med molekylerna att göra och inte laktosen =)Kul att ni gick till Victoria, jag frågade mormor och morfar om de märkt någon skillnad (de åkte ju dit för något skattefusk eller något nu), men de sa att allt var som vanligt =)Jag såg rester av tårtkalaset i kylen på Ankarvägen ;)PUSSSSS

2010-03-26 @ 09:09:38
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Hehehe, nej laktosen bryts inte ned då man kokar den -- då skulle det ha varit världens lättaste att leva med laktosintolerans, eller hur? Inga problem att laga mat då inte... Synd att det inte stämde...Nej, på Victoria märktes inget av att delar av personalstyrkan sitter häktad -- vår servitör gav oss den allra bästa service som tänkas kan. Mycket trevligt och mycket gott!

I andras ögon kanske inte mycket till 50-årsfirande, men som sagt: Fick jag inte fira med en stor festglad blandning av familj, släkt och vänner, så har jag faktiskt inte lust att fira alls. En middag med mor o far kändes alldeles lagom.

2010-03-26 @ 09:21:42
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Jesper

Tänkte också fråga om Victoria men fick svar på det här :)Vadå fick tårta av Ica på sin födelsedag? :) Fusk ^^ :)Kram!

2010-03-26 @ 11:07:55
Postat av: Mamsen

Joo du Jesper - man FÅR en tårta OCH en tårtspade av Ica Maxi när man fyller 50!! Fantastiskt och generöst, eller hur??!! Jag blev jätteglad! :o)

Tårtan räckte till mycket ska jag säga:

- 3 stora bitar till broder Pär, mor, far och mig, när vi efter restaurangbesöket satte oss i tv-rummet för att se "Efterlyst" med en kopp kaffe på maten

- 2 bitar till åt far och mig lite senare på kvällen

- 1 liten bit till åt pappa innan mamma räddade tårtan undan till kylskåpet

- 1 rejäl bit åt pappa vid tv:n kvällen efterDet var alltså ingen pyttetårta man fick, utan en rejäl och MYCKET god tårta. De hade dessutom gjort den laktosfri åt mig.

Härliga, snälla Ica-personal!!!

2010-03-29 @ 08:11:26
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0