Tacoslasagne

Ziri och jag gjorde en experimenträtt igår -- tacoslasagne. Helt enkelt lasagne gjord på resterna från en tacosmiddag. Och det blev faktiskt väldigt gott! "Faktiskt" säger jag, eftersom jag var väldigt skeptisk och tveksam, men mina farhågor kom på skam.

Eftersom jag inte gillar lasagne och aldrig gjort, tänkte jag att detta var nåt att ta itu med. Jag skulle banne mig lära mig att åtminstone acceptera denna rätt! Jag tänkte att om jag bara gjorde min lasagne så långt från grundreceptet som möjligt, så ökade ju sannolikheten att jag skulle gilla den. (Och jag hade rätt!)   
Sålunda köpte jag färska lasagneplattor och hade tacosingredienser som bas, istället för den traditionella köttfärssåsen. Jag gjorde sen som vanligt -- alltså, varvade köttfärsen med sås och plattor. I köttfärsen hade jag blandat ned allt som blivit över vid tacosmiddan: bl.a. rå lök, en klick creme fraiche, hackade tomater, majs, vitlöksfrästa champinjoner, tacossås medium, thick'n chunky salsa hot.
Lasagnen borde egentligen ha fått stå och "sätta sig" en stund före servering, för den blir ju lite "smoskig" och såsig annars, men Ziri gillar ju då det är kletigt o klabbigt, så vi stillade våra hungriga magar på en gång.
Till hade vi öl och en naturell isbergssallad med iblandning av en medicinal- och kryddväxt ur min altanlåda -- mycket gott! Och så såg vi ju Sex And The City, som Ziri inte hade sett ännu. Mmmmyyyyysmiddag!! Vi åt, grät, fnissade och skrattade gott i dryga en o en halv timme.  :o) 
Och Ziri reagerade exakt likadant på filmslutet som jag!!! Ha! Jag är alltså inte ensam!  ;o)

Kommentarer
Postat av: Jesper

Vadå inte gillar lasagne? Det som är så supergott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Åt mig en gång fördärvad på det på skolan..Åt ingen middag den dagen... ^^

2010-07-24 @ 08:36:17
Postat av: emil

du kan även pröva göra som mig som inte heller är så förtjust i lasagne, byt ut lasagne plattorna mot natcho chipsen. konsistensen blir fastare och smaken högre, men det är viktigt att den får vila lite efter ugnen så inte osten simmar iväg till nangiala när man lägger maten på talriken. Lycka till!

2010-07-24 @ 18:49:34
Postat av: Mamsen

Åh, tusen varma tack, Emil, för tipset!! DET ska jag prova! Det låter kanongott!! Knaprigt, krispigt och fräscht! Jag har ofta såna chips på tacospizza, som jag gör själv -- det är också skitgott!!Det där att låta den "vila" lite innan servering är viktigt, men som synes ville inte Siris och min morrande mage slösa tid på det -- vi åt den simmig och kladdig, och SEN när vi hade ätit klar, DÅ var lasagnen minsann perfekt i konsistensen. ;o)En god vän tipsade mig igår om en annan variant på lasagne: Man byter ut bechamelsåsen mot bearnaisesås (sån som man kokar av en påse, typ Blå band eller Knorr). Det skulle tydligen vara jättegott!! Själv tror jag att jag skulle tycka att det blev på tok för fett o kladdigt, men prova gärna, vet'ja! :o)

2010-07-25 @ 10:26:22
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Joo, Jesper, jag VET att de allra flesta tycker att lasagne är fantastiskt gott, men jag tycker mest att det är kletigt. MEN om man får gott om grönsaker till, så kan jag också tycka att det är gott, faktiskt. Eller som nu -- om man blandar i sina tacosrester istället för den vanliga köttfärssåsen. Jag tyckte faktiskt att det här var mycket, mycket godare än vanlig lasagne.

Jag tänker också prova Emils tips -- alltså att göra den med tacoschips. Det låter skitgott, tycker jag! Kanske du vill komma o prova det med mig då? :o)Jag förstår dig precis när det gäller att ha ätit sig fördärvad och sen inte längre ha lust att äta det, trots att man tidigare tyckte det var jättegott. Så tror jag att det kan vara för mig med potatismos... Förut tyckte jag att det var kanongott, men nu går det inte längre -- jag tycker bara att det är kladdigt och växer i munnen. Och det är nog sen en gång då jag tagit en på tok för stor portion och så hann det liksom kallna lite på tallriken innan jag hunnit få i mig det och då tjocknade det liksom och blev kladdigt.

Jag låter det vara ett tag - kanske går det över. ;o)

2010-07-25 @ 10:38:48
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Jesper

Jag menade mer att jag åt så mycket lasagne till lunch att jag fortfarande var mätt till middagen :)

2010-07-25 @ 19:07:00
Postat av: Mamsen

Hahaha, ja nu, Jesper, ser jag ju att det förstås måste ha varit så du menade --- jag läste nog slarvigt eller så var jag bara för morgontrött för att fatta. Du vet hur jag är på mornarna --- inte så särskilt klar i huvudet. ;o)

2010-07-26 @ 10:13:20
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Ziri

Det var SUPERGOTT! :)

2010-07-26 @ 17:13:23
URL: http://zems.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Åh, stumperumpan min -- va du är gullig o snäll!

Jag bytte faktiskt bort min matlåda mot gräddstuvad lever -- ett mycket fördelaktigt byte, tycker jag! :o)

2010-07-26 @ 23:43:25
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Anna

hej hej

såg att du hade bjudit på tacos på runt 7 pers.

Nu är de så här att jag ska bjuda 7-8 pers på tacos, och hur mycket hade du, grönsaker, sås osv?

Jag vet liksom inte hur mycket jag ska köpa. har du nå recept på de du servera?tack på förhandmvh anna2010-07-28 @ 14:35:09
URL: http://annask.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0