Våga vägra kvotering!

I förra månaden, gick Moderaternas Per Schlingmann ut och sa att man kunde tänka sig kvotering av kvinnor, för att öka antalet kvinnor i nämnder och bolagsstyrelser -- och jag baxnar!!
Följande har jag saxat från Veckans Affärers hemsida. Läs själva!

"Per Schlingmann, partisekreterare hos Moderaterna, berättar i Veckans Affärer, att Moderaterna är beredda att lagstifta om kvotering, om inte näringslivet visar en fördubbling av andelen kvinnliga styrelseledamöter till 2014.

Publicerad 2010-01-21"Jag menar, hallåååå!! Vi lever ju i 2000-talets Sverige -- ett land, som har en lag mot just kränkande särbehandling

Ge mig ett enda fullgott skäl till att jag som kvinna, med stöd av en lag, ska tvingas utstå en sådan förnedring!!!

Kvotering är inget annat än en djupt orättvis och förolämpande särbehandling! Och jag vägrar acceptera en plats jag fått, om den erbjudits mig med mitt kön och inte mina kunskaper som grund!!


Jag kräver min rätt att, med samma spelregler som det motsatta könet, få delta i samhällsutveckling och politik!!!!!!


Kommentarer
Postat av: Jesper

Med risk för att låta dum och annat och inte förstår inte innebörden av ""kvotering""Men är det inte så att många vill ha fler kvinnor som chefer och andra högt uppsatta poster?Eller är jag helt fel ute då?

2010-02-24 @ 18:05:23
Postat av: Mamsen

Joo, helt rätt Jesper, men man vill införa ungefär samma system som man har i golf -- alltså att kvinnorna ska "handikapp" och därmed ha lättare att ta sig till en bra position. Platser, tjänster och positioner ska alltså öronmärkas åt just kvinnor och då spelar det ingen roll, om kvinnan är sämre lämpad och inte lika kompetent. Att tvinga nämnder och styrelser att ta in kvinnor, är pinsamt för den stackars kvinna som "drabbas". Alla hon arbetar med i den nämnden/styrelsen vet att hon har kvoterats in -- hon har INTE fått positionen tack vare att hon är så kunnig, utan just för att hon är kvinna... och helst hade de andra önskat att en annan manlig kandidat hade fått positionen istället, eftersom hans kunskaper var bättre.

Sjukt och förödmjukande system!

2010-02-24 @ 23:43:47
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mr x

Så farligt var det väl inte. Svängar kan tas ut än mer

2010-02-24 @ 23:54:41
Postat av: Mamsen

Tusen tack för det, Magnus! Jag ska bli en svängigare kvinna, jag lovar!! ;o)

2010-02-25 @ 10:20:49
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Lars

Hej Åsa,

Som före detta statsvetare vill jag först säga att du gör ett hästjobb!! Tyvärr så är det "ingen" fart på din politiska dimension här på bloggen. Ser att du motiveras av två starka drivkrafter, att vara kvinna och partipolitiskt engagerad. Mitt råd är: fundera kring frågan - vem är politiken till för? Nästa fråga -vem representerar du? Ja, jag skulle kunna diskutera i all tid med dig men, just väljer jag att sticka ut hakan och säga: Du är en kvinna, en halvan av människosläktet, 1 +1 = 1 (en man - en kvinna - människa) och vi är jämställda! Denna "ism" täcks inte in av någon idag aktuell politisk "Ism". Så, att inte vara en allt för "grinig gubbe" ser jag den humana "ismen" mer betydelsefull jämfört med den politiska "ismen".

Lev väl och ha en fantastisk påsk med mycket av allting

Hälsningar

Lars

2010-04-01 @ 20:03:03
Postat av: Mamsen

Hej igen, Lars!

Nej, det är ingen direkt politisk fart på den här bloggen och inte lär det bli det heller -- inte på nån jämn basis i alla fall. Detta är nämligen min privata blogg, där jag skriver när jag vill och om precis vad jag vill eller just då har på hjärtat.

Jag har inga som helst ambitioner att göra den här bloggen till nån politisk sådan. Här ventilerar jag helt enkelt sånt jag för stunden känner för och då kan det bli vad som helst från släktbilder till stadsbussarnas prissättning.

Din analys var delvis intressant, men mest obegriplig... jag är rädd att jag nog inte förstår vad du menar eller vart du vill komma med ditt resonemang om ismer...

Du är välkommen att först presentera dig ordentligt och sedan fortsätta bolla politiska frågor med mig på

asa.e.melander@centerpartiet.se

Via mail eller på centerpartiet.net är det ju uteslutande politik som gäller, så det är nog bättre forum för såna här diskussioner.

Jag förbehåller mig emellertid rätten att föra diskussion endast med personer, som presenterar sig. Jag bemöter sällan inlägg eller insändare, som är skrivna helt eller halvt-om-halvt anonymt -- i detta fall valde jag att göra ett undantag, eftersom det dels var på min privata blogg, dels verkade seriöst menat.// Åsa :o)

2010-04-07 @ 07:59:30
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0