Mysigt eftermiddagsfika

Häromdagen kom små söta kusinbarn och deras mamma på besök. Då blev det mysfika med hembakebröd, te, saft och Monsters Inc.  :o)  Efter en stund anslöt sig också Wilhelm. Mysig och trevlig eftermiddag! 
Jag är ju ingen kaffebrödsmänniska, utan grova mackor, ägg, ost, lingondricka o te vankas det vid mitt bord. Förmodligen också nyttigare för hungriga småttisar, än bullar o saft. Och kanske barmhärtigare för föräldrarna, än att få med sig sockerhöga barn hem till kvällningen. Jag är ju så klok, så klok... eller hur?   ;o)
Märtis ska träna, så hon laddar kostsmart med äggmackor.

Svårt att få en skarp bild då rummet ligger i halvmörker och småttisarna inte är stilla mer än 5 sekunder i stöten.  ;o)

Det kusinbarn jag känner bäst -- hittills alltså -- eftersom det är henne jag haft mest att göra med... hon är ju äldst av de två. Mycket omtyckt och trevligt charmtroll, ska jag säga!!
Lillasyster har vuxit enormt på bara det senaste halvåret, så nu lär man nog känna henne också. En riktig liten pratkvarn och hur söt som helst!

(Av säkerhetsskäl låter jag de kära kusinbarnen vara anonyma -- man vet ju liksom aldrig... )
Djup koncentration -- alla ser ju så konstiga ut med ett öga, tre huvuden, många armar, rosarandig päls etc. och det är sannerligen inte lätt för en 3-åring att ta in.

Den storvuxne, blårandige Sulley är ju hur snäll som helst, men det tar ju ett tag att förstå det, eftersom han är så framgångsrik i att skrämma barnen, som finns i sovrummen bakom "hans" dörrar.

- Åsa, varför är monstren rädda för barnen?
Jaa, det är spännande, men svårt att förstå. Jag förklarar så gott jag kan och tänker att jag ska skaffa "Madicken", så att jag har en film som lämpar sig för mindre barn. Monsters Inc och Nemo har jag ju köpt för att jag själv älskar dem - de är ju alls inte avsedda för så små tittare.
Här rakar de, under stort rabalder, ett stort monster, som råkat få med sig en barnstrumpa ut genom dörren... och tjejerna är som synes fascinerade.


Här är munterheten stor, för Sulley har råkat få med sig en liten tjej ut till "sin värld" och han är ju livrädd för henne. Flickorna tycker att detta är hejdlöst roligt!

- Jag är inte alls så säker på att barn är farliga! säger Sulley till den tvivlande Mike... och tjejerna skrattar. Vadå "farliga barn"..?  :o)
Wilhelm koncentrerar sig på tekoppen.
... och Märtis på mackan. 

Men vips kom pappan och hämtade kusin och småttisar, Märtis o Wilhelm for åt sitt håll och för mig var det dags för årets första kretsstyrelsemöte. Trivsamt, trevligt och lärorikt, som jag ser fram emot varje gång!  :o)
Kommentarer
Postat av: Jesper

Vad olikt Wilhelm är med hår :OBlev det ingen ätning av Cappucino-rullarna som jag lämnade hos dig? ;)

2010-02-04 @ 12:35:06
Postat av: Mamsen

Jaa, vi är lite ovana att se honom med så här mycket hår nu, men tro mig - för inte alls särskilt länge sen, hade han en låååång hästsvans ända ned på ryggen. Den killen har hårväxt han och tjockt är det också!! :o)Näe, några rullar kom aldrig fram, för sånt ska inte hungriga barn äta när det är mellisdags -- då behövs det mat/fika med lågt GI, så att de står sig fram till middan. Annars blir de bara gnälliga, lättirriterade och jobbiga för sina stackars föräldrar. Barn är ju nog trötta på eftermiddagarna, utan att vi vuxna försätter dem i blodsockersvängningar genom fel kost. Men SEN när inte barnen var med, så fikade vi av de smaskiga rullarna!!! ;o)

2010-02-04 @ 23:55:57
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Lars

Hej Åsa,

Ett STORT grattis från en kille som bara finns vid sidan då och då. Du verkar vara en fantastisk person!

Lev väl!

2010-03-28 @ 21:05:58
Postat av: Mamsen

Hejsan okände Lars och tack för berömmande ord -- sånt värmer alltid gott. :o)

Jag vet, som sagt, inte vem du är, men det är jättetrevligt och tacksamt, när besökare här i mitt "kryp-in", gör som du gjorde -- alltså, lämnar en liten kommentar innan de surfar vidare. :o)

2010-03-29 @ 08:05:34
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej Åsa,

Jag surfade inte någon annan stans. Alternativen är få. Ha en trevlig påsk och njut av allting!

/Lars

2010-04-01 @ 19:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0