Rödgröna röran långt ifrån eniga

Jag var och lyssnade på en frågestund/debatt med Barn- och utbildningsnämndens ledamöter i Sundsvall.

Var och en fick tre minuter till att presentera sig och sitt partis skolpolitik.
Centerpartiets Anders Larsson nyttjade sina tre minuter mycket väl! Han gjorde ett som vanligt tryggt, vederhäftigt och förtroendeingivande intryck. Med lugn och säker stämma berättade han på ett avslappnat och tydligt sätt om Centerpartiets ställningstaganden, strävan och synpunkter inom de olika områden som nämnden hanterar.
De övriga Allianspartiernas representanter gav också mycket positiva intryck. De var trygga, sakliga och mycket tydliga i sina framföranden. Det som också var underbart tydligt var hur överens och samspelta Allianspartierna är. De var helt och fullt överens i samtliga frågor! Ingen tvekan och inget flum. Alla var som trädda på samma strå!!  :D

Här är ett klipp med Anders tre minuter.
Mitt kamerabatteri var tyvärr oladdat och Anders sist ut av representanterna. Kameran dog strax efter Anders presentation. Det blev därför inte mer filmat och det var väldigt synd, för the real chocker kom när man senare i debatten diskuterade friskolorna och dessas existens...

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet var mycket tydliga då de mångordigt förklarade sig vara helt mot friskolor som koncept -- de skulle, om de fått bestämma, aldrig ha tillåtit dem att etablera sig här.
De sa sig dock nu vara tvingade att acceptera och göra det bästa av situationen, eftersom friskolorna nu redan var ett faktum i kommunen.
Miljöpartiets representant, som var sist ut i raden kom då med sitt chockbesked ---- en total högersväng!!:

- Vi är helt FÖR friskolor och anser att dessa ska få finnas.

S- och VP-representanterna såg plötsligt bistra och tillknäppta ut. Det stod för alla helt klart, att de rödgröna i Sundsvall är långt ifrån ense i sin politik.

Tidigare under kvällen och då i helt andra frågor, gjorde Vänsterpartiets representant tappra, men resultatlösa försök att gjuta olja på vågorna genom att säga:
- Vi är inte helt överens i den här frågan än, men vi kommer att bli det -- det ska ni inte oroa er för! 
Efter Miljöpartiets utspel om friskolorna sa vänsterpartisten dock ingenting. Både S och VP teg och såg ut som om de fått en hink iskallt vatten över sig.Att de rödgröna är låååångt ifrån sampratade eller överens och därmed inte kompetenta att styra Sundsvalls kommun under de kommande fyra åren, gjorde dessa tre herrar helt tydligt. 
 
Jag säger: Sundsvall behöver Alliansen!! och den 19:e kommer nog Sundsvallsborna att visa att de håller med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0