Festresan till Playa del Svedlunda

Ja, nu har vi ättlingar efter Ingeborg och Teodor Svedlund varit på vår låtsasresa till
Playa del Svedlunda.
Väl framme på resmålet välkomnades resenärerna av Festresor AB's reseledare --- d.v.s. mig.
Allt eftersom de anlände samlade jag gruppen vid "poolen", där de fick avnjuta en "välmatad" välkomstdrink, medan de minglade lite och jag informerade om hur deras vistelse på Playa del Svedlunda skulle komma att se ut.

(Tyvärr, är min kamera och jag inte de bästa vänner, så bilderna från kvällen blev inget vidare, men det är de som finns, så ni får hålla tillgodo.)I bakgrunden rullade ett bildspel, som jag satt ihop med släktbilder från förr och nu.
Alla tillresande familjer fick förstås med sig en egen DVD med bildspelet hem, annars skulle ju ingen ha umgåtts med nån, utan bara suttit och stirrat på de roliga och överraskande släktbilderna.
(Asta, som inte har någon DVD, fick istället bilderna utskrivna och insatta i en pärm, så att hon kan bläddra och njuta av bilderna så ofta hon vill.)

Här lät Ida, Märta och Siri sig roas av bilderna. Jag hann sedan inte se så mycket av mina fantastiska döttrar, för de lyckades hinna med att både sköta markservicen på resmålet och minglande småprata med resenärerna. Duktiga underbara flinka döttrar -- de skulle verkligen passa utmärkt i reseledaryrket!Mina vackra döttrar var för kvällen passande "solbrända" (puder).

Några tidigt anlända resenärer fastnade omedelbart i bildspelet...


... och sedan ytterligare några...Ida var den perfekta festresenären och lät kameran jobba.

När samtliga resenärer anlänt och välkomstdrinkarna urdruckna, fick alla, genom en enkel liten aktivitet, varsin bordskavaljer/bordsdam. Sen bjöds de att sitta ned inne i 
Resturante Casa Svedlunda.Ida och Siri, som var Festresors trubadurer på Playa del Svedlunda, underhöll med ett par inledande nummer. Mycket uppskattat av övriga resenärer!
Tyvärr, fick jag inte någon bild av husbandet Far & Son, som till allas stora uppskattning ackompanjerade såväl snapsvisor, som allsång.  

När den fantastiska festbuffén äntligen stod uppdukad, fick gästerna hugga in, vilket de fick göra i turordning efter vilken färg deras bordsduk hade.
Det fantastiska buffébordet dignade av rätter:
gräddig Janssons frestelse med knäckebröd, smaskiga pajer med tzatzikiliknande sås, 
läcker rostbiff, god potatissallad, matig och fräsch sallad, inkokt lax med romsås, ostbricka med kex och frukt, brödkrutonger med smak av vitlök, färskt bröd och många andra läckerheter.  

Lillebror Olof alias Sivan i D-kupa. Otroligt skojigt -- jag minns inte när jag skrattade så mycket sist! Min lillebror, hans fru och dotter var sååååå proffsigt utklädda!!!
Kusin Peter i perfekt beachutstyrsel -- Tre Kronor t-shirt, keps och trendiga solbrillor med praktisk belysning.  

Kusin Lena tillsammans med andra resenärer.
 Moster Gun och moster Monika väntade på sin tur att få hämta av den goda buffématen. Under tiden kikade de lite i Casa Svedlundas sånghäfte.

 


Tova och Sanna väntade också hungrigt på maten. 
Suddiga Svedlundaättlingar i glatt samspråk. Kusin Markus kan jag urskilja... tror jag.  ;o)Robert, Ida och Tomas har riktigt kul vid bordet.Katarina alias "turkktanten" med dottern i knät. Hon har redan fattat galoppen -- nej, f'låt gaffeln, menar jag ju.  ;o)
Lilla brorsdottern i sin pappas hatt och hår.
Kusinbarnet ser fascinerat på.Britt-Inger i sombrero hade det trevligt tillsammans med Birgitta, Anders och Ann-Christin.
Min mycket vackra, "solbrända" och semestrande dotter Märta-Li har trevligt tillsammans med sin morbror (?) Sivan och Ann-Christin.Jag berättade en anekdot om en förra seklets resenär, som missförståtts och därför fått ett mycket svårförstått brev tillbaka från semesterorten. 
  Moster Asta - kvällens hedersgäst - är det äldsta av Ingeborg och Teodors barn. Trots smärtsam reumatism, hjärtproblem och sina 90 år, följde hon glatt med på vår låtsasresa. Här hade vi precis druckit kaffe och ätit av en fantastisk mörk chokladkaka med jordgubbar till och en jättesmarrig mörk chokladruta med cocos på.
 En tyvärr mycket suddig bild över Resturante Casa Svedlundas pratglada gäster.Resenärerna umgicks, pratade och verkade ha det trevligt o trivsamt, medan barnen skuttade, dansade och lekte. De hade fått varsin välfylld godispåse och var både glada och sockerpigga. Ja, det rådde en riktigt härlig feststämning i Resturante Casa Svedlunda.
Ulf, Monika, Gun, Peter och Anders trivdes och hade det bra.
Sivan läste upp ett av "hemliskorten" som gav oss lite ny information om varandra.
Jättekul grej! Det var nästan stört omöjligt att gissa rätt person till hemlisarna.Ann-Christin skrattade överraskat, då hon upptäckte att Sivan hade bjärt rött nagellack.Den sura grimasen var bara på skoj! Här rådde en mycket glad och uppsluppen stämning!
Broder Pär i husbandet Far & Son, är på väg fram för att kompa -- far har nämligen kallat fram oss för att sjunga Moster Ingeborg. Pinsamt tänkte jag, eftersom barnen ju gått hem, men alla sjöng och spexade glatt med.

Anders trivs, är mätt och belåten.Ann-Christin minglar och pratar med alla.
Robert, Jens, kusin Tomas och Krisse i glatt samspråk. Jag försökte fånga dem på bild....... inte lätt...

Hmm... såja!  :o)


Under kvällen fick resenärerna fylla i en "rese-enkät" i en lila bok, så att vi på Festresor AB skulle kunna få ta del av allas upplevelser av resan. Kommentarerna var genomgående positiva, vilket gläder mig mycket, eftersom det betyder att alla trivts och mått gott på resan. Flera hörde också av sig dagen efter för att få framföra sina superlativer och igår fann jag följande överraskning i morgontidningen: 

Dagens ros till Åsa Melander

För den supertrevliga släkt- träffen (sällskapsresan)
som hon ordnat. Hon var en utmärkt reseledare
som bjöd på både musik och överaskningar.
Fam Näslund genom Gun
  


Jag blev förstås jätteglad, för jag har aldrig fått nån "Dagens ros" förut.
Sånt inspirerar och uppmuntrar förstås till nya stordåd.  :o)
Med lite tur har någon av resenärerna både fler och bättre bilder, som jag kan få mig tillskickade och presentera här på bloggen. Någon...??


Trackback
RSS 2.0