Vilken härlig kväll i kyrkan!

Igår kväll var jag, mamma och pappa i Njurundas vackra kyrka och lyssnade på gospel av högsta kvalitet. Cindee Peters var där och sjöng tillsammans med Tonicakören, Joy For Souls och en till kör, som jag tyvärr glömt namnet på. Det var så himla, himla bra att jag saknar ord för att beskriva det!!!
Ska man hitta nåt enda litet att anmärka på, så skulle det möjligen kunna vara att vi velat ha fler sånger med körerna och Cindee tillsammans, för det var så mäktigt och underbart att man inte kunde hålla händerna nere eller tårarna tillbaka.

Jag lyckades filma ett par låtar med min enkla lilla kamera. Inget vidare kvalitet på varken ljud eller bild, men det kan måhända ändå ge en bild av stämningen i kyrkan. Bortsett från stela svenskar, som knappt vågar klappa händerna, var det som att sitta i en amerikansk metodistkyrka och delta i deras medryckande gospelsång. Helt fantastiskt!!!

Hade vi insett hur mycket folk som skulle komma dit, så hade vi förstås åkt dit ännu tidigare, för visst hade det varit roligt att ha fått sitta så att man såg körerna och Cindee. När vi kom dit 35 minuter före starttid, så var kyrkan redan nästan fullsatt. Nu smet jag ju fram och filmade lite, så mor o far kan ju få se det här på bloggen istället, men nästa gång ska vi vara mycket, mycket tidigare -- det är ett som är säkert.Cindee har en sån stark, härlig röst och med sin karisma drar hon både körer och publik med sig, så att hela kyrkan vibrerar av underbar stämning och starka känslor.


Två saker, som publiken gjorde, störde mig dock enormt -- och inte bara mig, utan många andra också:

* Föräldrar lät sina små barn springa omkring --- och då menar jag verkligen springa --- under själva konserten. Fram och åter, upp och ner längs gångarna sprang de och busade. Deras utomhusskor/stövlar dundrade mot kyrkans trägolv och störde alla oss som satt i den bakre delen av kyrkan --- i synnerhet oss, som satt på platserna ut mot kanterna.
Det är hänsynslöst och respektlöst av föräldrar, att inte hålla ordning på sina barn -- det är inte snällt mot varken barn eller omgivning, för barnen blir illa omtyckta och de känner folks reaktioner. Och det är verkligen inte barnens fel!!

* När körerna och Cindee hade sjungit sista numret, gav de förstås efter för publikens enträgna applåder och skulle ge ett extranummer. Då reste sig folk och drog på sig kappor och jackor, trots att sången återupptagits!!! Något så oförskämt har jag nog aldrig varit med om!!! Och medan de klädde på sig, stod de där och pratade högt i bänkraderna och brydde sig inte det minsta om att andra hade satt sig igen och ville lyssna på det extranummer som gavs. Fy sjutton, säger jag!!!
Om man verkligen måste åka -- om man verkligen har en tid att passa -- jamen, fine!! Åk då, men gör det diskret!!! Förstör inte för alla oss övriga, som vill njuuuuuta av konserten ända in i det sista.


Men som helhet --- om man låter bli att tänka på dessa två saker --- wow, vilken höjdarkväll!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag hittade förresten en jätteintressant och vacker sak i kyrkan -- en slags "moraklocka", som emellertid inte visar bara timmar och minuter som vanliga klockor, utan månader, veckodagar, stjärntecken, planeternas positioner och en hel del annat, som jag inte förstår.   
Jag lägger ut lite bilder på den här och hoppas att någon av er läsare kan berätta för mig vad en sån här sak kallas, vad den visar och hur den funkar.


Som sagt: Är det nån som kan förklara, så är jag och mina föräldrar jättenyfikna på den här underliga "moraklockan" i Njurunda kyrka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0