Mobilbilder

Jag vet inte hur det funkar för er, men jag lyckas alltid spara en massa bilder i mina mobiler. Dessa blir vid övergång till ny mobil, inlagda i datorn och sedan aldrig använda. Nu tömde jag min förra mobil på bilder, innan jag bytte upp mig till min nuvarande Samsung, och häromdagen råkade jag bläddra runt i mappen "Mobilbilder". Där har nu genom flera mobiler samlats många roliga, trevliga, härliga bilder och minnen -- och så ligger de bara där i en mapp.

- Näe! tänkte jag. Så här kan vi inte ha det! Nu lägger jag ut dem på bloggen, så att fler än jag får se dem.
Sagt och gjort: Här är de, utan annan inbördes ordning, än bokstavsordning i mappen. Se själva vilken blandad kompott små pärlor.
Håll till godo!  :o)
Lillebrors charmiga lilla jänta fikar hos farmor och farfar (sommaren 09).
Hennes lillasyster, som föddes 17/8 2009.
Det här är mobilbilden, som mms:ades ut av den stolte fadern.

Lillebrors två urgulliga Lucior -- (2009) - förevigade med min mobil, eftersom jag glömt ta med kameran.

När jag var hos Ida och tapetserade hennes sovrum på Riddargatan, passade jag på att knäppa en länge önskad bild på hennes lilla söta Carola.Visst är hon vacker, kissen?? En riktig skönhet!   :o)
Nu har jag oerhört svårt att se skillnad på katt och katt, men jag tror med rätt stor bestämdhet, att det här är Skrufvan då hon fick sin senaste kull ungar. Jag var nere i Stockholm på besök, då de var en liten aning större än på bilden, så den här bilden har jag nog fått mms:ad till mig av matte Märta.
Det kan emellertid också vara Idas Carola, då hon fick sina ungar.
Nu förstår jag att mina döttrar blir lätt upprörda över att jag inte kan se skillnad på deras katter, och jag ber om ursäkt för det, men i mina amatörögon är faktiskt Carola och Skrufvan svåra att skilja åt, så här på bild.

(Märta berättade i en kommentar, att detta är Carola med sin allra första kull ungar. Förlåt, att jag tog miste... Bilden har sålunda mms:ats till mig av stolta matten Ida.)

Käre goe Kalle på vår fantastiskt trevliga skolresa till Helsingfors. Här sitter han i båtens restaurang i väntan på att vi ska få ta för oss av buffén. Eftersom vi så sorgligt hade tre elever, som inte kunde följa med på resan, passade jag på att mms:a hem bilder till dem med jämna mellanrum -- så att de skulle känna sig delaktiga och liksom känna att de ändå fanns med på resan... för i hjärtat var de minsann med på varenda grej vi gjorde! Vi saknade dem rejält!  
Kalle och jag på glad mms-bild, som skickades hem till killarna.
Här sitter nästan hela goa gänget i vårt lyxiga hotells foajé och vinkar till mobilkameran -- vi skulle ut på nåt äventyr och jag passade på att mms:a en glad gruppbild till grabbarna därhemma.
Här en mms:ad bild av en otroligt vacker ortodox kyrka, som vi besökte. Mycket udda att det inte fanns några bänkar, tyckte jag -- i ortodoxa kyrkor står man hela långa gudstjänsterna, fick jag lära mig.Och denna mms:bild visar Helsingfors vackra och ståtliga domkyrka. Här på trappan satt vi flera gånger, i den nästan tropiska värmen, och njöt av glass och annat gott. Vi hade det så himla trevligt och jag kommer aldrig att glömma varken resan eller de fantastiska ungdomar, som var med på den.En mms-bild från Borgbackens största attraktion. Oj, vad ungdomarna åkte den här hemska saken, medan jag, Kalle och Adams pappa satt i solen och gottade oss på en bänk precis intill. Där satt vi i princip hela dagen, medan ungdomarna åkte allt de ville och orkade, till det var nästan stängningsdags. Den kvällen somnade nog de flesta av oss rätt ovaggade.  
Så här såg det ut hemma hos Märta, då de sommaren 2009 bytte fönster i hela Bosvedjan. Bilden mms:ade jag till Tina och Wilhelm, som en liten förströelse -- de åkte nämligen rätt ofta buss i somras och då kan man behöva lite annat att tänka på.
Den här bilden misstänker jag att Märta tagit med min mobil, för att jag ska ha en trevlig bild av min goe vän Jesper i mobilen, så att det kommer upp en bild i displayen då han ringer. Märta känner sin mor och vet att jag gärna vill ha bilder på mina nära och kära, så att jag lätt kan se då de ringer, och då ordnar hon det så fint i min mobil.

Här har Märta knäppt på lille vackre Justus, som vilar en stund på soffans ryggstöd.
Och här poserar han i mattes säng. Han vet minsann att visa sin vackraste sida, då kameran kommer fram.
Den här bilden tog jag, då jag var "barnvakt". Märta och Prinsen var bortresta, så jag medicinerade och sov över hos kissarna i renbäddad säng.
Det gick så himla bra och kissarna var så samarbetsvilliga och gulliga. Här hade jag satt mig i soffan för att se tv och vips hade jag en liten kurrande Justus bakom mig.
Eftersom jag är så ovan vid djur (pälsdjursallergiker), blir jag ju så rörd och glad då de söker sig till mig.
 
Att jag numera klarar just katter så bra, är enormt glädjande och jag är noga att inte överdriva umgänget med dem -- jag vill ju inte utmana ödet, för jag är så otroligt glad över att jag kan vara flera timmar med dem, utan att bli tvärsjuk. Något som inte gick för bara nåt år sedan. En god och välbalanserad kost, mycket vitaminer och regelbunden motion, har byggt upp min fysik och motståndskraft, vilket minskat mina allergier enormt. Än klarar jag inte hundar eller släthåriga djur som hästar o dyl, men vem vet -- på sikt kanske...? Mirakel kan hända.
Om jag inte tar fel på den här ståtliga profilen, så är det här Jörgen Jönsson. Och råkar detta nu vara Tuss, så ber jag om ursäkt. Det vore inte första gången jag tar blandar ihop dem på bild, men det bjuder jag på.  ;o)

(Tusseloobäbis har i en kommentar bekräftat att detta är Jörgen och inte hon. Jag ber ödmjukast om ursäkt över att jag inte direkt såg skillnaden mellan en äldre ståtlig kattherre och en ung vacker kattfröken. Jag ska försöka undvika dylika misstag igen.... men jag kan verkligen inte lova att det blir någon bättring.)


Här en mms-bild till Tina och Wilhelm, för att de skulle få se hur långt vi kommit med utrivningen av köket här på Bäckebo 22. (De var ju inte hemma så mycket under renoveringstiden.)
Kan ni tänka er att det såg ut så här för bara nån månad sen??? Kommer ni ihåg?? När jag i skrivande stund sitter i just detta kök, kan jag knappt förstå att det är samma lokal som på bilden. Det är totalt väsensskilt och endast planlösningen visar, att det faktiskt är samma lägenhet.
Mms-bild till Tina och Wilhelm igen -- de måste ju få se hur det mörkgröna sovrummet förändrats och hur väl mitt "tapetserarbord" på golvet funkade.

Här en mms-bild för att säga "natti-natti" till nära och kära, inför min allra första natt i mitt nya vackra boende.

Märta och jag såg en liten affisch om Luciafirande på Träffpunkten, som samlingslokalen här i området heter. Vi beslöt att gå dit, för man ska stötta initiativ till aktiviteter och trevligheter, annars försvinner ju sånt -- utan uppslutning, vill ju ingen längre ställa upp och anordna nåt. Döm om vår glada förvåning, då det som vi trott skulle bli lussande av det intilliggande dagiset, istället visade sig vara Medelpads synnerligen skönsjungande Lucia och tärnor. Oj, va bra de var!!! En mycket glad och trevlig överraskning!
Sällan har jag hört ett mer vältränat Luciatåg. Tonrätt och vackert sjöng de, utan fusklappar, många fina sånger för oss.Min mamma på en härligt livfull bild, som hon emellertid själv inte är särskilt förtjust i, men Märta och jag älskar bilden. 
Mor och far julen 2008. Det råkar jag veta trots att köket ser ungefär likadant ut som föregående år, eftersom det var den julen jag envisades med att göra julklappskakfat i våningar. Börsen fick, som så ofta genom åren, styra mitt julklappande.
Bruna och solbrända mor och far en lördag i adventstid 2009. De var ju i Turkiet i slutet av september och förnyade solbrännan.

Här följer en serie bilder på mig och Jörgen, under våra 40 mil från Bagarmossen hem till Sundsvall. Det blev ingen kattkorg över till honom, så vi valde att ha honom med oss lös i lastbilshytten. Nog hade jag trott att han skulle ligga på golvet eller i mattes knä, men nejdå! Han skulle prompt ligga i mitt knä, nedklämd mellan min runda mage och ratten. Där låg eller satt han sedan som ett varmt element precis alla långa 40 milen. Mysigt, mysigt!!! Den resan kommer jag, av flera orsaker, aldrig att glömma. Dels var jag så himla glad åt att Märta äntligen skulle flytta hem till Sundsvall igen, dels var jag lite spänd, eftersom jag var ovan vid att köra en så stor och fullastad bil (fast det varken visade eller sa jag). Jag var också lite oroad över hur kissarna hade det därbak i lastutrymmet, men ett varmt och totalt oförglömligt minne blev Jörgens kärvänliga kurrande i mitt knä. Det får mig att le, varje gång jag tänker på det och den kissen har för evigt ett stort eget utrymme i mitt hjärta.Den här bilden är så fin, så den brukar jag ha som bakgrundsbild på mobilen. Nu har jag emellertid bara en del av den, för jag råkade redigera den, så att det är en närbild på Jörgen, och jag lyckades inte redigera tillbaka så som den var innan. Det som var ett misstag blev dock så himla fint, att jag nu kommer att behålla den så.
Mysig katt vill bli kliad på magen. Att jag har en stor tung lastbil full med möbler, människor och katter, och kör i 100 km/h, ser han förstås inte som nåt hinder. Och jag är ju kvinna, så jag klarar ju att göra flera saker samtidigt.  ;o)

Frukostbild på Märtis -- i sitt fina nattlinne sitter hon med det vackra blå skafferiet och spetsgardindraperiet i bakgrunden.
Märtis på besök hemma i Sundsvall. Någon lustigkurre till syster, har knäppt bilden med min mobil.
Märtis provar fina örhängen i sitt badrum hemma på Bågevägen. Hur eller varför den hamnat i min mobil, vet jag inte, och det gäller också de följande tre bilderna.
Märtis poserar inför egen mobilkamera i soffan hos mormor o morfar.
Liggande i samma soffa, förevigar hon här sina hakor.
Och här en vacker posebild, även den i samma soffa.
Här sitter Märtis vid mitt köksbord. Bilden är knäppt med min nyköpta mobil, så att jag ska ha en aktuell bild som visar då hon ringer.

Här poserar tjejerna från Oasen, då jag och kära Anna, en dag under HT08 tog dem med upp på Södra berget, för en akvarellnovelldag. Det blev en fullständigt ljuvlig dag, med många vackra alster i både färg och ord.Här följer nu en rad mobilbilder från Oasens brännbollsdag -- det var lärarna mot 9:orna och resten av skolan agerade hejaklack. Jag är som bekant inte särskilt duktig med bollar, så jag lät de andra hållas och ägnade mig åt att ta lite bilder istället.
Här är en mms-bild av den väntande tacosbuffén i Oasens matsal -- bilden var tänkt att locka en ännu ej kommen gäst till att skynda sig dit.Här en tackbild, som jag mms:ade ut till de av Oasens elever och föräldrar, som jag hade i min telefonbok. På bilden syns alla vackra blommor, fina gåvor och hjärtknipsrörande skrivna kort, som jag fick på skolavslutningen VT09. Jag grät floder, kan jag säga.

Lillebror är här mobilfotograferad... Vad han gör? Jag har ärligt talat ingen aning.
Gullige Prins Tobias av Stenstaden ställde upp med både bil och bärhjälp, då jag flyttade de sista av mina saker (möblerna) från garaget upp till lägenheten. Här tjyvfotad av Märtis, medan vi håller på att montera ihop min soffa.Här har han blivit varse, att Märta fått tag i min mobil.Mindre smickrande mobilbild på mig, i färd med att klura ut hur jag skulle placera soffans olika delar, för att den bäst skulle passa i rummet.
Mobilbild av glade broder Pär hemma hos mor och far.

Vacker dotter förevigad med min mobil hemma i sin hall.
Samma söta dotter mobilplåtad hemma på mormor och morfars baksida. Jag gissar att vi grillat och att det blivit lite kyligt, för hon ser ut att ha min fleecetröja på sig.
Här en bild jag mms:ade till Siri, för att signalera att hon måste skaffa en Sundsvalls Tidning. Hon fyllde 20 och jag hade satt in en annons med ett foto och en liten rimmad vers.
Mobilbild på min vackra dotter Ida, som poserar. Var eller när, har jag ingen som helst aning om.På den här bilden tror jag mig vara rätt säker på att det är Siris ena kattherre, Fredrik, som poserar.
Och allra sist en mobilbild på mig själv. Bilden knäppt av Märtis, för att jag skulle kunna skicka den till käre Jesper, som tack för det jättefina julklappssmycket (2009).

Ja, det var mina gamla mobilbilder det... Hur ser det ut i era mobiler? Får man se era bilder snart kanske..?  :o)

Trackback
RSS 2.0