Pelargon som både pryder och hindrar

Vår bostadsrättsförening har bytt till säkerhetsdörrar. Det blev väldigt fint. Det blev dessutom både tystare, varmare och ljusare.
 
De gamla dörrarna var fula, mörka, otäta och släppte igenom massor av ljud. Varje gång någon öppnade porten, så drog det in kall luft i lägenheten -- i synnerhet genom brevinkastet. 
 
När vi äntligen fick postboxar i porthuset, så valde jag att silikona igen brevinkastet i min dörr. Det blev något bättre, men långt ifrån bra. 
 
De här nya dörrarna är täta och släpper inte igenom varken kalldrag eller ljud. De är dessutom i ett ljust "träslag" och på insidan är de helt vita, vilket passar mig och mitt vita Bäckebo väldigt bra. 
 
Mitt enda lilla aber har varit "tidningskorgen", som de har monterat upp på väggen bredvid min dörr. 
Jag förstår precis varför och vad den ska användas till. Det är förstås morgontidningen som ska stoppas i den lilla korgen, så att folks ska slippa tassa ner i porthuset tidigt om morgnarna. 
 
Nu är det ju så att jag inte prenumererar på nån dagstidning. Någon reklamutdelare brukar dessutom stoppa reklam i den lilla korgen. Det känns inget vidare, tycker jag. Det har nämligen hänt några gånger, när jag har varit borta några dagar, att jag har hittat reklam i den lilla korgen. Bättre sätt att signalera att man är borta får man väl leta efter, eller hur? 
 
Jag har funderat mycket över hur jag ska få slut på det där, utan att behöva ringa och klaga på nåt stackars tidningsbud eller reklamutdelare. Till sist kom jag på ett fint sätt, som dessutom ger en viss hemtrevnad åt min annars anonyma ytterdörr: 
Jag satte en glatt röd pelargon (låtsas förstås) i den lilla korgen.  :D 
 
Se så trevligt det ser ut! 
 
 
En tydlig, men fin vink åt alla utdelare att använda postboxen.   
Både fiffigt och fint, tycker jag.  :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0